Copii cu autism
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Copii cu autism

FORUM INFORMATIONAL PENTRU RECUPERAREA COPIILOR CU AUTISM
 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

 

 GRADINITE-SCOLI

In jos 
+7
nico_30
monica1968
nico_g
gabi.b
elee
ani
camel
11 participanți
Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul
AutorMesaj
camel

camel


Mesaje : 946
Data de inscriere : 31/07/2010

GRADINITE-SCOLI Empty
MesajSubiect: GRADINITE-SCOLI   GRADINITE-SCOLI I_icon_minitimeMier 18 Aug 2010 - 0:57

Copii mei merg in Oradea, pe bld. Dacia , nr 110, la Gradinita nr.54..
este o gradinita cu program prelungit, cu grupe de copiii normali si doua grupe de copii cu dizabilitati...una dintre grupe fiind formata numai din copii autisti

grupele sunt de maxim 6 copii
pentru inscriere este necesar sa aiba deja copilul dosarul de handicap si se stabileste si un traseu educational de catre psihopedagogul de la grupa respectiva...detalii se obtin la conducerea gradinitei
gradinita e de stat si in plus, pentru aceasta grupa speciala, toate cheltuielile sunt suportate de Consiliul Judetean Bihor (inclusiv hrana etc)

grupa are 2 educatoare, 2 ingrijitoare, un psihopedagog si un kinetoterapeut

un alt aspect important este faptul ca zilnic o ora copiii din grupa speciala se vor juca impreuna cu cei din grupele de masa sau in curte sau in clasele lor..pe mine m-a interesat foarte mult aspectul acesta, pentru partea de integrare intre copiii normali

curtea este imprejmuita, oferind grad mare de protectie, caci la viteza alor nostri ma interesa mult sa nu existe sansa sa evadeze din curte in sosea..nu e cazul...in plus curtea e mare, cu gazon ingrijit, cu multe jucarii noi si sigure, cu spatii de protectie in jurul lor (acele covorase antishock)

grupa speciala a celor cu autism are 2 sali..una cu 5-6 birouri speciale proiectate pentru terapia copiilor autisti, in sensul ca in jur sunt delimitate cu etajere, sertarase, incat sa nu-i distraga atentia ceea ce face copilului de la biroul vecin..este piscina cu mingi si multe jocuri educative..iar a doua clasa este cu patuturile pentru somnul de amiaza..pentru kinetoterapie exista sala in cadrul gradinitei vis-a vis de grupa lor, nu se face zilnic, ci in cateva zile din saptamana..in imediata apropiere a celor doua clase este baia si sala de mese..deci copilul nu trebuie sa traverseze dintr-o cladire in alta...totul e nou, curat, gandit sa ofere copilului siguranta si confort
cabinetul psihopedagogului este tot vis-a -vis de grupa lor....se face atat terapie individuala in cabinet, cat si terapie in cadrul grupei
din acest an grupa este structurata pe sistem Teach


[b]
Sus In jos
camel

camel


Mesaje : 946
Data de inscriere : 31/07/2010

GRADINITE-SCOLI Empty
MesajSubiect: Re: GRADINITE-SCOLI   GRADINITE-SCOLI I_icon_minitimeMier 15 Dec 2010 - 4:55

Sus In jos
camel

camel


Mesaje : 946
Data de inscriere : 31/07/2010

GRADINITE-SCOLI Empty
MesajSubiect: Re: GRADINITE-SCOLI   GRADINITE-SCOLI I_icon_minitimeMar 24 Ian 2012 - 12:13

"Saptamana familiei, saptamana fara TV", editia a III-a

A 3a editie a actiunii "Saptamana familei, saptamana fara TV" va avea
loc in saptamana 2 - 6 aprilie 2012. Dupa 2 editii de impact ale
actiunii, Ministerul Educatiei a declarat aceasta saptamana o "Scoala
altfel". In aceasta saptamana nu se vor organiza cursuri, ci doar
activitati extracurriculare si extrascolare.





Clck AICI si asculta spotul audio al actiunii.

pt oradeni:

Elevii bihoreni au ocazia să înţeleagă mai bine evenimentele şi persoanele despre care învaţă la şcoală, prin intermediul unor vizite la Muzeele Memoriale „Iosif Vulcan", „Aurel Lazăr" şi „Ady Endre", organizate prin programul „Şcoala altfel".

Complexul „Muzeul Ţării Crişurilor", prin Muzeele Memoriale „Iosif Vulcan", „Aurel Lazăr" şi „Ady Endre", propune instituţiilor de învăţămînt bihorene ca, în cadrul programului „Şcoala altfel", să organizeze vizite la cele trei muzee memoriale. Prin urmare, în perioada 2-6 aprilie 2012, toţi elevii sînt aşteptaţi la activităţi muzeale, culturale, literare şi educaţionale, care să stea sub genericul „Şcoala altfel, la muzeu". În acest sens, reprezentanţii şcolilor sunt rugaţi să se programeze din timp, la următoarele numere de telefon: 0259 463 755 - pentru Muzeul Memorial „Iosif Vulcan", persoane de contact: dr. Ioan F. Pop, muzeograf, Sebastian Săşianu, muzeograf; 0259 442 112 - pentru Muzeul Memorial „Aurel Lazăr", persoane de contact: Cornelia Românaşu, muzeograf, Emil Groza, muzeograf; 0259 412 724 - pentru Muzeul Memorial „Ady Endre", persoană de contact: Tóth János, muzeograf.

Preţ special

Elevii vor avea parte de ghizi, iar preţul biletului de intrare va fi de un leu.










Ultima editare efectuata de catre camel in Lun 30 Ian 2012 - 3:26, editata de 1 ori
Sus In jos
camel

camel


Mesaje : 946
Data de inscriere : 31/07/2010

GRADINITE-SCOLI Empty
MesajSubiect: Re: GRADINITE-SCOLI   GRADINITE-SCOLI I_icon_minitimeMier 25 Ian 2012 - 2:06

pentru cei care vor incepe scoala in septembrie si incearca integrare in invatamantul de masa, cateva informatii privind clasa "zero" (pregatitoare)

desi oficial scrie ca din martie se fac inscrierile..neoficial se fac deja inscrieri, atat pt clasa zero, cat si pentru clasa intai.

"Ministerul Educatiei introduce, din septembrie 2012, clasa pregatitoare, in care prezenta este obligatorie, copiii invata jucandu-se si nu vor fi note sau calificative. In clasa pregatitoare vor invata copiii care pana la 31 august 2012 vor avea sase ani impliniti sau, in cazuri speciale, cei care vor implini aceasta varsta pana la 31 decembrie 2012.
.......
Parintii vor putea sa-si inscrie copiii la scoala la care doresc
<>, a completat ministrul Educatiei.
El a tinut sa precizeze ca sunt interzise segregari, teste sau examene, atat la inscrierea la clasa pregatitoare, cat si la inscrierea in clasa I.

Programele scolare pentru copiii care vor intra la clasa pregatitoare sunt in ultima etapa de finalizare, iar parintii vor fi informati cu multa atentie asupra elementelor de programa importante in momentul inscrierii, care va avea loc, ca in alti ani, in luna martie.

<>, a adaugat Daniel Funeriu.

In clasa pregatitoare elevii nu vor da niciun fel de testari, cadrul didactic putand insa sa utilizeze modalitati de incurajare si de recompensare specifice varstei.

Sala de clasa din scoala va fi adaptata varstei copiilor, in asa fel incat sa permita invatarea prin joc si pregatirea pentru clasa I, utilizand resurse de invatare adecvate. Vor fi folosite resurse ale invatarii moderne, adaptate scopului clasei pregatitoare.

In saptamanile care urmeaza, parintii vor primi materiale informative care vor raspunde tuturor intrebarilor lor privind clasa pregatitoare. De asemenea, la momentul inscrierii parintii vor primi, in premiera, un ghid cu tot ceea ce trebuie sa stie pentru scolarizarea copilului.

Clasa pregatitoare inlatura trecerea brutala de la gradinita la scoala. Copilul invata jucandu-se si in acelasi timp se familiarizeaza cu atmosfera din scoala.

Scolile vor fi pregatite la 1 septembrie sa preia clasa pregatitoare

Foarte multe scoli au pentru clasa I banci reglabile si scaune adecvate."

http://portal.radioiasi.ro/clasa-pregatitoare-obligatorie-din-septembrie-ce-vor-invata-copiii-si-cum-vor-fi-evaluati-a30044.html
Sus In jos
ani

ani


Mesaje : 703
Data nasterii : 28/02/1981
Data de inscriere : 01/08/2010
Varsta : 43
Localizare : bucuresti

GRADINITE-SCOLI Empty
MesajSubiect: Re: GRADINITE-SCOLI   GRADINITE-SCOLI I_icon_minitimeMier 25 Ian 2012 - 4:02

In privinta inscrierii...probabil ca ministrul invatamantului nu stie....la gradinite s-au pus afise pe care scrie ca inscrierile AU INCEPUT PE 16 IANUARIE 2012.
Acte necesare:
certificat nastere copil-copie
CI/BI parinti copil-copie
copie hotarare judecatoreasca de incredintare a minorului in caz de divort
adeverinta medicala cu mentiunea ''apt pentru scoala''(asta am inteles ca se vor duce ulterior,probabil prin iunie-august)
fisa psihopedagogica eliberata de gradinita(daca a frecventat)
fisa medicala eliberata de cabinetul medical de la gradinita/medicul de familie.
Zilele viitoare voi inscrie si eu fata in grupa zero si daca apar noutati va spun.
Inca ceva:din cate am inteles eu,cei care fac sase ani dupa septembrie 2012 si vor merge inca un an la gradinita si nu in grupa zero,in anul 2013 vor fi inscrisi direct in clasa 1.
Sus In jos
elee




Mesaje : 236
Data nasterii : 12/03/1977
Data de inscriere : 15/09/2010
Varsta : 47

GRADINITE-SCOLI Empty
MesajSubiect: Re: GRADINITE-SCOLI   GRADINITE-SCOLI I_icon_minitimeMier 25 Ian 2012 - 4:11

Ani nu stiu daca ai inteles bine, ma refer la cei care vor intra in 2013 direct in clasa 1, din cate am inteles eu in 2013 nu va exista clasa 1, adica va fi dar cu cei care fac in 2012-2013 clasa zero la scoala, asta e singurul an in care intra doua generatii, unii la clasa zero, altii al clasa 1.
Sus In jos
ani

ani


Mesaje : 703
Data nasterii : 28/02/1981
Data de inscriere : 01/08/2010
Varsta : 43
Localizare : bucuresti

GRADINITE-SCOLI Empty
MesajSubiect: Re: GRADINITE-SCOLI   GRADINITE-SCOLI I_icon_minitimeMier 25 Ian 2012 - 4:47

Eu asta am aflat de la educatoarea lui Cristina mea,intrebasem pt fetita prietenei mele care face 6 ani pe 7 decembrie.Ele(fetele noastre) sunt in aceiasi grupa la gradi si mi-ar fi placut sa fie si la scoala dar prietena mea este indecisa momentan.
Sus In jos
gabi.b
Admin
gabi.b


Mesaje : 1246
Data nasterii : 14/10/1969
Data de inscriere : 30/07/2010
Varsta : 54
Localizare : ORADEA

GRADINITE-SCOLI Empty
MesajSubiect: Re: GRADINITE-SCOLI   GRADINITE-SCOLI I_icon_minitimeMier 25 Ian 2012 - 4:58

Am gasit un numar de telverde pentru lamuriri , poate va ajuta

Telverde 0 800 816 ABC.
Sus In jos
http://www.autismbihor.ro
elee




Mesaje : 236
Data nasterii : 12/03/1977
Data de inscriere : 15/09/2010
Varsta : 47

GRADINITE-SCOLI Empty
MesajSubiect: Re: GRADINITE-SCOLI   GRADINITE-SCOLI I_icon_minitimeMier 25 Ian 2012 - 5:08

Ani pe mine faza cu clasa zero nu m-a interesat prea tare, dar educatoarele nu stiu cat sunt de informate, vezi ca au venit lamuriri la scoli acum 2 zile, ei de fapt asta urmaresc sa nu mai exista in clasa 1 copii de 6 ani la gramada cu cei de 8-9, vor ca toti copii care au implinit 6 ani sa fie la scoala, daca fetita implineste in decembrie poate merge la clasa zero numai ca parintii vor mai completa o cerere suplimentra, Mie cel mai interesant mie se pare faza asta cu impartirea electronica sa nu se mai poata alege invatatorul, nu am studiat legea da nu cred ca scrie ca nu poti sa muti copilul, de ex unde vreau eu la scoala e un invatator dur, daca nimereste copilul meu la el? Iar asta cu 2013-2014 vor incepe numai clase zero am citito tot in lege cand a aparut ca si eu m-am gandit sa il mai tin un an la gradi si apoi in clasa 1 da nu se poate.
Sus In jos
ani

ani


Mesaje : 703
Data nasterii : 28/02/1981
Data de inscriere : 01/08/2010
Varsta : 43
Localizare : bucuresti

GRADINITE-SCOLI Empty
MesajSubiect: Re: GRADINITE-SCOLI   GRADINITE-SCOLI I_icon_minitimeMier 25 Ian 2012 - 5:29

Pt mine impartirea electronica e o mare prostie.De ce?Uitati-va la liceeni!Nimeresc la licee in celalalt capat al orasului,schimband nu stiu cate masini,nimeresc profile cu care sunt paraleli(am ex in casa sora-mea a fost repartizata la reparator tv iar frate-miu la confectii)etc.Daca va fi asa la scoala innebunim.Oricum nu cred sa fie multi care sa vrea un invatator/-oare anume.Daca copilul are potential invata,daca nu poti sa incerci orice ca daca n-are cu ce degeaba il duci la invatatorul X.Sa se puna accentul pe ceea ce-i place,pe abilitati, nu sa apese o tasta si gata!De-aia sunt asa rezultate la invatatura ca se baga totul la gramada.
Sus In jos
gabi.b
Admin
gabi.b


Mesaje : 1246
Data nasterii : 14/10/1969
Data de inscriere : 30/07/2010
Varsta : 54
Localizare : ORADEA

GRADINITE-SCOLI Empty
MesajSubiect: Re: GRADINITE-SCOLI   GRADINITE-SCOLI I_icon_minitimeMier 25 Ian 2012 - 6:01

Aici am gasit un articol despre copiii cu cerinte educationale speciale-scoli speciale-inscriere in clasa 0


http://www.zf.ro/eveniment/in-invatamant-2012-debuteaza-cu-clasa-zero-9120523



si aici e legea!!!!Cititi la capitolul2 sectiunea 4!!!

http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_educatiei_nationale_lege_1_2011.php
Sus In jos
http://www.autismbihor.ro
ani

ani


Mesaje : 703
Data nasterii : 28/02/1981
Data de inscriere : 01/08/2010
Varsta : 43
Localizare : bucuresti

GRADINITE-SCOLI Empty
MesajSubiect: Re: GRADINITE-SCOLI   GRADINITE-SCOLI I_icon_minitimeMier 25 Ian 2012 - 9:16

Multumim,Gabi.b,eu m-am lamurit. GRADINITE-SCOLI 800181
Sus In jos
camel

camel


Mesaje : 946
Data de inscriere : 31/07/2010

GRADINITE-SCOLI Empty
MesajSubiect: Re: GRADINITE-SCOLI   GRADINITE-SCOLI I_icon_minitimeMier 25 Ian 2012 - 9:38

Sectiunea 4 - Invatamantul primar

Art. 29

(3) In clasa pregatitoare din invatamantul special sunt inscrisi copii cu cerinte educationale speciale, care implinesc varsta de 8 ani pana la data inceperii anului scolar. La solicitarea scrisa a parintilor, a tutorilor legali sau a sustinatorilor legali, pot fi inscrisi in clasa pregatitoare si copii cu cerinte educationale speciale cu varste cuprinse intre 6 si 8 ani la data inceperii anului scolar.

MULTUMESC GABI! SI EU TREBUIE SA APROFUNDEZ LEGEA ASTA..o sa-ti mai cer lamuriri si pentru noi si pentru altii....in direct...stii ca pe legislatie la tine apelam aici local...trebuie sa ne fixezi taxa de consultatie juridica GRADINITE-SCOLI 568393
Sus In jos
gabi.b
Admin
gabi.b


Mesaje : 1246
Data nasterii : 14/10/1969
Data de inscriere : 30/07/2010
Varsta : 54
Localizare : ORADEA

GRADINITE-SCOLI Empty
MesajSubiect: Re: GRADINITE-SCOLI   GRADINITE-SCOLI I_icon_minitimeMier 25 Ian 2012 - 11:08

Eu inteleg ca se poate amana pana la 8 ani aproximativ , aceasta clasa pregatitoare , PENTRU COPIII CU CERINTE EDUCATIONALE SPECIALE, adica daca, acel copil are certificat de incadrare in grad de handicap si a frecventat o gradinita cu program special , s-ar putea cere amanarea inceperii noului an scolar , chiar daca cel in cauza va fi inscris la scoala tipica . Nu stiu exact cum vor interpreta Inspectoratele scolare fragmentul acesta , la noi in Oradea cel putin eu sper din suflet sa se gaseasca intelegere si sa nu-i oblige sa mearga in clasa 0 daca parintii nu considera ca pregatit copilul , ar fi ideal sa lase la latitudinea parintelui....chiar nu stiu cum va fi....pentru mine personal legea da loc la ...alegerea parintelui.... GRADINITE-SCOLI 505815
Sus In jos
http://www.autismbihor.ro
nico_g




Mesaje : 536
Data nasterii : 29/05/1972
Data de inscriere : 08/08/2010
Varsta : 51

GRADINITE-SCOLI Empty
MesajSubiect: Re: GRADINITE-SCOLI   GRADINITE-SCOLI I_icon_minitimeMier 25 Ian 2012 - 23:19

Eu, din cât am citit şi din legea veche şi din legea nouă, nu văd mare deosebire, doar că grupa pregătitoare devine clasa pregătitoare. Îm rest, teoria a fost aceeaşi, şi grupa pregătitoare era obligatorie, şi la grupa pregătitoare se învăţau noţiuni uşoare de matematică şi scriere "prin joc", nici la grupa pregătitoare nu se puneau calificative, tot la 6 ani intrau la grupa pregătitoare...Asta era teoria! Însă, cum viaţa bate filmul, "practica" cu care m-am confruntat a fost următoarea: la grupa pregătitoare au învăţat să scrie tot alfabetul cu litere de mână pe caiet tip I, au învăţat adunări şi scăderi până la 10, comparare de numere etc., prea puţin sau deloc prin joc, ci pur şi simplu foarte rar pe caiete speciale (şi acelea din cele mai neatractive că erau mai ieftine), şi apoi pe caiete obişnuite, primeau calificative (mai puţin copilul meu că pentru el nu exista calificativ, nefăcând nimic)... În legătură cu vârsta, şi aici e discutabil, că de exemplu şi până acum la clasa întâi (tot obligatorie!) teoretic vârsta era de 7 ani până la 31 decembrie, practic, la Răzvan în serie sunt vreo 4 copii care în septembrie aveau 8 ani şi 2 - 6 luni şi nu au nicio problemă, aşa au vrut părinţii, să mai "copilărească" (chestie cu care, acum mai mult ca niciodată, sunt perfect de acord). Aşa probabil şi la clasa pregătitoare o fi vârsta de 6 ani, dar sigur vor primi şi de 7 - 7 jumate (nu cred că îi vor duce direct în clasa întâi şi nici nu cred că vor refuza să îi şcolarizeze, că nu pot lua copilului dreptul la educaţie). Despre înscrieri, şi până acum, teoretic înscrierile se faceau tot prin martie (sau mai ?!) şi la fel, nu îmscriai copilul la un învăţător anume, dar practic "listele" erau complete din noiembrie anul anterior de către învăţătoarele ce urmau să preia clasa întâi. Tot teoretic, nici până acum nu mergeai la ce şcoală vroiai, însă practic, la fiecare şcoală cel puţin 10% din copii locuiesc în celălalt capăt al oraşului. De altfel, mi se pare chiar aiurea să impui asta, că poate vrei să ai copilul mai aproape de serviciu decât de casă, sau mai aproape de domiciliul persoanei care stă cu copilul (bunici, bonă etc).

Acum, măcar dacă se modifică ceva, să fie în beneficiul copiilor dar, sincer, m-am cam dezobişnuit să aştept ceva bun...
Sus In jos
camel

camel


Mesaje : 946
Data de inscriere : 31/07/2010

GRADINITE-SCOLI Empty
MesajSubiect: Re: GRADINITE-SCOLI   GRADINITE-SCOLI I_icon_minitimeSam 4 Feb 2012 - 4:00

http://www.didactic.ro/stiri/calendarul-inscrierii-copiilor-in-clasa-pregatitoare-si-clasa-i-in-anul-scolar-20122013?utm_source=DB+Didactic.ro+din+20+Iulie+2010&utm_campaign=2bc8cfa33a-Newsletter_didactic_septembrie2011&utm_medium=email

Calendarul înscrierii copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I în anul şcolar 2012-2013
Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I se va face în 4 etape, pe durata a două luni şi jumătate, din 2 martie 2012 până în data de 21 mai 2012.


Prevederi importante ale metodologiei privind cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I, aprobate prin Ordinul MECTS 3064 din 19 ianuarie 2012 :

- fiecare locuinţă este arondată unei unităţi de învăţământ obligatoriu (şcoală de circumscripţie);

- fiecare unitate de învăţământ este obligată să asigure locuri pentru toţi copiii din circumscripţia şcolară;

- o şcoală poate avea şi locuri disponibile pentru înscrierea copiilor din alte circumscripţii şcolare;

- în cazul în care numărul copiilor din alte circumscripţii şcolare este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate criterii de departajare (precum gradul de handicap al elevului, situaţia sa familială - orfan, familie monoparentală, plus criterii specifice stabilite de fiecare unitate de învăţământ, care vor fi anunţate public);

- părinţii îşi pot înscrie copiii la o singură şcoală (aplicaţia informatică utilizată pentru acest scop va semnala dacă a mai fost depusă o cerere de înscriere la altă unitate de învăţământ; în această situaţie, noul dosar de înscriere va fi respins şi rămâne valabilă prima opţiune a părintelui);

Iată cele 4 etape ale înscrierii, conform calendarului stabilit în metodologie.

Prima etapă - 2 martie - 19 martie

2 martie 2012

Afişarea programului de înscriere la clasa pregătitoare, respectiv clasa I

5-16 martie 2012

Depunerea cererilor de înscriere de către părinţii care solicită înscrierea copiilor la şcoala de circumscripţie

Crearea bazei de date la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ şi a bazei de date judeţene/a municipiului Bucureşti, cuprinzând informaţiile privind copiii ai căror părinţi solicită înscrierea în prima etapă de înscriere

19 martie 2012

Afişarea în unităţile de învăţământ a listelor copiilor înmatriculaţi în prima etapă



A doua etapă - 19 martie 2012 - 4 aprilie 2012

19 martie 2012

Afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar a locurilor rămase libere

Afişarea în unităţile de învăţământ a criteriilor specifice unităţii de învăţământ care vor fi folosite pentru departajare în cazul în care există mai multe cereri din afara circumscripţiei decât locuri libere

20-27 martie 2012

Completarea cererilor-tip de înscriere de către părinţii care au domiciliul în altă circumscripţie şcolară, pe locurile rămase libere

Completarea bazei de date create la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ cu informaţiile privind copiii ai căror părinţi solicită înscrierea la altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie

2 aprilie 2012

Afişarea la unităţile de învăţământ a listelor cu copiii din alte circumscripţii şcolare înscrişi în conformitate cu opţiunile exprimate de părinţi în a doua etapă de înscriere
Afişarea la unităţile de învăţământ a listelor cu copiii din alte circumscripţii şcolare ai căror părinţi au optat pentru înscrierea în şcoală, dar care nu au fost admişi din lipsă de locuri

4 aprilie 2012

Afişarea la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti a numărului de copii care au fost repartizaţi la şcoala de circumscripţie, a numărului de copii care au fost înscrişi la altă şcoală decât cea de circumscripţie şi a numărului de locuri libere de la fiecare unitate de învăţământ



A treia etapă - 23 aprilie - 27 aprilie

23-25 aprilie 2012

Înscrierea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat, în etapa a doua, înscrierea la altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, dar care nu au fost admişi şi solicită înscrierea la şcoala de circumscripţie
Înscrierea copiilor ai căror părinţi solicită înscrierea la şcoala de circumscripţie, dar care nu au participat la prima etapă de înscriere


26-27 aprilie 2012

Afişarea la unităţile de învăţământ a listei copiilor înscrişi în urma celei de-a treia etape de înscriere
Afişarea la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar a numărului de locuri disponibile pentru a patra etapă de înscriere pentru fiecare unitate de învăţământ



A patra etapă - 2 mai - 21 mai

2-9 mai 2012

Înscrierea pe locurile disponibile, la unităţile dorite, a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar au fost respinşi iniţial, din lipsă de locuri


11-18 mai 2012

Înscrierea copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapele anterioare


21 mai 2012

Afişarea la fiecare unitate de învăţământ a listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare sau în clasa I



Pentru a studia şi celelalte prevederi ale metodologiei, puteţi descărca ataşamentul.


Ultima editare efectuata de catre camel in Lun 7 Ian 2013 - 13:42, editata de 1 ori
Sus In jos
camel

camel


Mesaje : 946
Data de inscriere : 31/07/2010

GRADINITE-SCOLI Empty
MesajSubiect: Re: GRADINITE-SCOLI   GRADINITE-SCOLI I_icon_minitimeMar 21 Feb 2012 - 3:32

pt. Bihor, dar probabil au aparut liste la nivelul fiecarui judet

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a finalizat lista circumscripțiilor în care sunt arondați copiii care vor intra din această toamnă în clasele pregătitoare. De luni a început evaluarea psihometrică a viitorilor elevi, ca în data de 5 martie să înceapă înscrierea micuților la unitățile la care au fost arondați.
Vezi aici lista cu circumscripțiile școlare din Oradea!

http://isjbihor.ro/isj/doc/Oradea_sr.PDF

Evaluarea psihometrică se realizează în perioada 20-29 februarie, iar în urma acesteia copiii vor primi o adeverinţă prin care se atestă că acesta este „Clinic sănătos/apt pentru şcoală". În Bihor, sunt aproximativ 2.000 de copii care vor trebui înscriși în clasele pregătitoare.
În intervalul 5-16 martie, părinții vor putea să solicite înscrierea copiilor în școala de circumscripție, ca în a doua etapă de înscrieri, din 20 până pe 27 martie, când vor fi completate cererile de către părinţii care au domiciliul în altă circumscripţie şcolară, pe locurile rămase libere. Apoi urmează o altă perioadă de redistribuire a copiilor care au fost înscriși în altă circumscripție decât cea la care a fost arondat, dar nu a fost admis nici în unitatea de învățământ respectivă.
Între 2 şi 9 mai are loc înscrierea pe locurile disponibile, la unităţile dorite, a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la altă şcoală decât cea de circumscripţie, dar au fost respinşi iniţial, din lipsă de locuri. Ulterior, între 11 şi18 mai, vor fi înscrişi copiii care nu au fost cuprinşi în nicio unitate la care părinții i-au înscris.
Sus In jos
camel

camel


Mesaje : 946
Data de inscriere : 31/07/2010

GRADINITE-SCOLI Empty
MesajSubiect: Re: GRADINITE-SCOLI   GRADINITE-SCOLI I_icon_minitimeSam 31 Mar 2012 - 0:20

SCOALA ALTFEL
in cadrul saptamanii viitoare si copiii de la gradinita lui tudor si antonia vor merge in una dintre zile in vizita la pompieri...mai jos un articol despre actiunile ce le pregatesc cei de la pompieri pentru copiii din gradinite/scoli in saptamana "Scoala altfel"

http://www.adevarul.ro/locale/oradea/Cursuri-supravietuire-situatii-ISU-Bihor_0_673132883.html


Cursuri de supravieţuire în situaţii de urgenţă, la ISU Bihor

De la începutul săptămânii viitoare, sediile unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana" vor deveni timp de cinci zile sală de clasă pentru şcolarii şi preşcolarii din tot judeţul, care vor învăţa să supravieţuiască în situaţii de urgenţă.

„Să fim o naţiune pregătită" este o campanie derulată de Inspectoratul pentu Situaţii de Urgenţă „Crişana", care are ca scop pregătirea copiilor pentru situaţiile de urgenţă. "Ne-am alăturat în calitate de parteneri la nivel judeţean, proiectului Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi Sportului, intitulat „Şcoala altfel", valorificând potenţialul educaţiei nonformale în scopul nobil de a-i învăţa pe copii, prin mijloace mai puţin convenţionale, modalitatea de protejare a celui mai valoros bun: viaţa", a spus lt. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Bihor.

Proiectul „Şcoala altfel: Să învăţăm să ne protejăm" derulat de Inspectoratul penrtu Situaţii de Urgenţă „Crişana" presupune o amplă acţiune de pregătire a copiilor şi adolescenţilor, organizată pe ateliere de lucru informative şi interactive în cadrul cărora peste 2200 de preşcolari şi elevi din întreg judeţul, vor învăţa cum să prevină producerea unor evenimente nefericite, cum să supravieţuiască în cazul producerii unor situaţii de urgenţă şi în acelaşi timp, ce înseamnă să trăieşti bucuria salvării vieţilor şi speranţelor oamenilor aflaţi în situaţii limită. "A ştii ce să faci pentru a trăi şi a fi alături de cei care au nevoie de ajutor reprezintă cele mai valoroase lecţii predate în şcoala vieţii", a mai precizat lt. Camelia Roşca
Sus In jos
camel

camel


Mesaje : 946
Data de inscriere : 31/07/2010

GRADINITE-SCOLI Empty
MesajSubiect: Re: GRADINITE-SCOLI   GRADINITE-SCOLI I_icon_minitimeSam 31 Mar 2012 - 5:11

saptamana viitoare voi scrie ce activitati au avut copiii la gradinita in saptamana "SCOALA ALTFEL"...daca doriti scrieti si voi ce s-a organizat la scolile si gradinitele unde sunt copiii vostri...asa poate apar idei noi pt anul viitor...cel putin in cazul nostru personalul ar fi deschis la sugestii
Sus In jos
nico_g




Mesaje : 536
Data nasterii : 29/05/1972
Data de inscriere : 08/08/2010
Varsta : 51

GRADINITE-SCOLI Empty
MesajSubiect: Re: GRADINITE-SCOLI   GRADINITE-SCOLI I_icon_minitimeLun 2 Apr 2012 - 22:30

La Răzvan, programul pentru "Şcoala altfel" e cam aşa: luni - lecţii despre alimentaţia sănătoasă, au desenat fructe şi legume, au învăţat un cantecel tot despre igienă şi alimentaţie, fiecare copil a adus căte o legumă pentru o salată preparată împreună cu doamna învăţătoare, salată pe care apoi au mâncat-o (mai puţin bineînţeles copilul meu care începuse de duminică să plângă că nu vrea la şcoală, ştiind că urma să se mănânce salată şi era speriat că va fi obligat să mănânce şi el...). Marţi: cântece şi dans (nu ştiu tema), miercuri: despre reguli de circulaţie, joi încă nu ştiu programul, iar vineri ar intenţiona doamna să îi ducă la Brăila la mall să vadă un film 3D. Problema e cu transportul... O să revin cu noutăţi...
Sus In jos
nico_g




Mesaje : 536
Data nasterii : 29/05/1972
Data de inscriere : 08/08/2010
Varsta : 51

GRADINITE-SCOLI Empty
MesajSubiect: Re: GRADINITE-SCOLI   GRADINITE-SCOLI I_icon_minitimeVin 6 Apr 2012 - 1:03

Revin cu completări la "şcoala altfel": miercuri, după ce au vorbit despre regulile de circulaţie, au fost în parc şi s-au jocat cam 2 ore; joi au fost cu profesoara de religie la biserică şi s-au împărtăşit, apoi s-au întors la şcoală şi au scris o scrisoare pentru iepuraş; vineri: film la cinema. Acestea au fost activităţile; deşi nu e nimic extraordinar, copilul meu a fost încântat mai ales de joaca în parc, nu a fost obosit de experienţe noi, i-au placut şi cântecele învăţate, le vrea mereu de pe youtube, nu a mai avut nici lecţii (bucuria supremă pentru bietul copil...).
Sus In jos
camel

camel


Mesaje : 946
Data de inscriere : 31/07/2010

GRADINITE-SCOLI Empty
MesajSubiect: Re: GRADINITE-SCOLI   GRADINITE-SCOLI I_icon_minitimeVin 6 Apr 2012 - 2:27

revin si eu
luni am lipsit de la gradi, ca am fost prinsi cu actiunile din cadrul asociatiei de Ziua Mondiala a Autismului

marti - vizita la ACTIVITATILE JANDARMERIEI BIHOR
dovada
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2991451347552.2125512.1300170968&type=1

miercuri- CALARIE LA BAILE FELIX
dovada
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2991464587883.2125513.1300170968&type=1

joi- VIZITA LA POMPIERI
dovada
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2996296988690.2125598.1300170968&type=1

vineri- VOPSIT OUA LA GRADINITA
dovada
NU AM GRADINITE-SCOLI 680827 INCA NU AM PRIMIT POZELE

Sus In jos
camel

camel


Mesaje : 946
Data de inscriere : 31/07/2010

GRADINITE-SCOLI Empty
MesajSubiect: Re: GRADINITE-SCOLI   GRADINITE-SCOLI I_icon_minitimeMier 18 Apr 2012 - 7:50

Integrarea copilului cu autism , psiholog Daniela Martinescu - A.I.T.A.

https://www.youtube.com/watch?v=GOIxJdFKqQY
Sus In jos
camel

camel


Mesaje : 946
Data de inscriere : 31/07/2010

GRADINITE-SCOLI Empty
MesajSubiect: Re: GRADINITE-SCOLI   GRADINITE-SCOLI I_icon_minitimeDum 29 Apr 2012 - 10:55

http://autismro.wordpress.com/2008/04/08/shadow-la-gradi/

Shadow la gradi

Posted by: Daniela Martinescu on: 8 aprilie, 2008
Sau… ce trebuie sa faca cel care insoteste copilul cu autism la gradinita si ce trebuie sa faca educatoarea cand are la clasa un copil autist!

Mai devreme sau mai tarziu fiecare copil trebuie sa fie integrat in colectivitate, si cel mi probalil la inceput va trebui sa mearga la gradinita cu insotitor. Mersul la gradinita depinde foarte mult de varsta copilului, daca are pana in 3 ani – se poate astepta sa dobandeasca intai abilitati care sa-i permita sa se adapteze mai usor la viata din gradinita si sa raspunda mai adecvat la cererile educatoarei si ale copiilor; daca are peste 5 ani – este deja mare si trebuie integrat acum! Oricum in ambele cazuri se recomanda ca cel putin inceputul mersului la gradinita sa fie cu insotitor!

Care sunt abilitatile minime pe care copilul trebuie sa le aiba cand merge la gradinita?

1. Sa poata sta pe scaun la cerere o perioada de timp (la inceput mai mica, dar care va creste progresiv);

2. Sa aiba abilitati de imitare (sa imite actiunile celorlalti copii si / sau ale educatoarei);

3. Sa raspunda la instructiuni simple;

4. Sa poata raspunde la intrebarea “Ce vrei?” – verbal sau cu imagini;

5. Sa poata bea cu cana si sa manance cu lingura; Sa fie cat se poate de independent.

Ce trebuie sa faca umbra / insotitorul? Sa ajute copilul sa indeplineasca sarcinile primite de la educatoare si sa interactioneze cu copiii. De regula insotitorul sta in spatele copilului si il ajuta fizic sau verbal atunci cand este nevoie. In functie de dificultatile copilului intr-un domeniu sau altul la gradinita, umbra are rolul sa imbunatateasca abilitatile slabe si sa-l ajute pe copil sa devina independent, urmarind deci anumite obiective inainte stabilite. Toate lucrurile care se intampla la gradi sunt contorizate intr-un tabel care se completeaza in fiecare zi si in care sunt notate raspunsurile copilului:

- cum a salutat si cum a raspuns la salut;

- daca a cooperat la activitatile propuse de educatoare;

- daca a initiat comunicare cu educatoarea;

- daca a raspuns la comunicarea educatoarei si in ce fel;

- daca a initiat comunicare/joc cu copiiii;

- daca a raspuns la comunicarea/jocul copiilor si in ce fel;

- care au fost dificultatile intampinate si la ce activitati (pentru a fi lucrate suplimentar acasa);

- comportamentele de protest / neadecvate / agresive (cauza comportamentului – daca este posibil, consecinta, momentul la care s-a intamplat);

- comportamentul la masa, si la toaleta;

Educatoarea conduce clasa si lectiile, iar umbra ajuta copilul sa raspunda la solicitarile acesteia. Insotitorul nu face lectii si nu intervine in activitatile propuse de educatoare. Chiar daca un copil are insotitor sau nu, copilul inscris la gradinita este, in timpul pe care il petrece in gradinita, in responsabilitatea educatoarei. Umbra intervine doar in activitatile propuse de educatoare pe care copilul nu le poate rezolva singur sau atunci cand copilul manifesta comportamente neadecvate pentru a-l ajuta sa inteleaga regulile si cadrul impuse de gradinita.

Educatoarea trebuie sa impuna copilului cu autism aceleasi reguli ca tuturor celorlalti copii din grupa (sa nu ii dea voie sa se plimbe prin clasa, sa nu ii dea voie sa stea la catedra – decat daca tuturor copiilor li se permite asta, etc).
Copilul va invata repede ce se asteapta de la el, iar umbra va fi acolo sa-l ajute sa stea in rand cu toti ceilalti copii cand educatoarea cere acest lucru.
Educatoarea trebuie sa-i ofere copilului o consecinta la comportamentele nepermise adica feedback copilul cand greseste (cand are comportamente neadecvate), dar si incurajari si recompense pentru toate comportamentele pozitive si sa-si construiasca o relatie cu copilul. Umbra poate oferi copilului recompense pentru comportamentele pozitive, sau pentru raspunsul bun la activitatile mai grele sau mai lungi, discret, si sa motiveze suplimentar copilul cu ceva material, la care trebuie sa se adauge si recompensa verbala, sociala a amandorura.

Este recomandat ca ducatoarea sa-l trateze pe copilul cu autism ca pe oricare altul – iar umbra sa-l ajute pe copil sa raspunda la cererile educatoarei! Ea ii va da sarcini DIRECT copilului nu umbrei (pentru ca aceasta sa ii traduca copilului) si practic umbra sa devina cea care ii cere sa faca ceva, intermediind in mod gresit relatia!
Sus In jos
camel

camel


Mesaje : 946
Data de inscriere : 31/07/2010

GRADINITE-SCOLI Empty
MesajSubiect: Re: GRADINITE-SCOLI   GRADINITE-SCOLI I_icon_minitimeJoi 21 Iun 2012 - 11:02

http://lumealuiteo.wordpress.com/2011/12/09/studiu-educatorii-si-profesorii-din-scolile-de-masa-se-tem-sa-lucreze-cu-copiii-autisti/

Studiu: educatorii şi profesorii din şcolile de masă se tem să lucreze cu copiii autişti decembrie 9, 2011

Un studiu realizat de Fundația „Romanian Angel Appeal” arată că informaţiile românilor despre autism se bazează mai degrabă pe mituri şi prejudecăţi. Gradul de informare este redus chiar şi în cazul profesorilor.
Rezultatele cercetării arată că gradul de informare al părinţilor dar şi al profesorilor/ educatorilor în ceea ce priveşte autismul este unul scăzut, dar în același timp bogat în mituri, de tipul: copiii cu autism „sunt agresivi”, „au retard mintal”, „refuză” să aiba un comportament normal, au simptome vizibile fizic precum, de exemplu „dimensiuni mai mari ale capului”.

Unde ar trebui să înveţe?
http://ringierro.adocean.pl/files/yadsmsrszs/lefeckemtf/300×250.swf

Conform studiului calitativ, cea mai mare parte a părinţillor consideră că este necesar să se testeze posibilitatea ca un copil autist să fie integrat într-o grupă/clasă normală. Doar în cazul unui eşec al încercării trebuie să se hotărască integrarea într-un grup special. În ceea ce privește integrarea copilului autist în unităţi de învăţământ normale, opiniile sunt polarizate. De cele mai multe ori, deși declară că este corectă incercarea de integrare, părinții disimulează ascunzând teama și nemultumirea legate de efectele asupra propriilor copii.

Respingere în şcolile de masă

Cele mai puternice bariere pe care participanţii consideră că le pot întâmpina familiile copiilor autişti în încercarea de a integra un astfel de copil în învăţământul de masă sunt: reticenţa din partea conducerii instituţiei de învăţământ/cadrelor didactice şi respingerea din partea copiilor normali şi a familiilor acestora.

De ce se tem profesorii?

Cadrele didactice au reacţii diverse în faţa copiilor cu autism, care se întind de la compasiune până la respingere. Respingerea este o reacţie ce vine atât din teama de a greşi în relaţia cu copilul, dar şi din teama că acesta îi va monopoliza atenţia, având drept urmări neglijarea sau ignorarea nevoilor celorlalţi copii. Cele mai multe cadre didactice nu se simt suficient de pregătite pentru a face faţă cazurilor de autism din punct de vedere al cunoştinţelor, al pregătirii psihologice şi emoţionale sau al resurselor de atenţie.

Rezerve în interacţiunea cu persoanele afectate

Referitor la șansele de recuperare și integrare, 82% dintre respondenți menționează că diagnosticarea precoce și intervenția terapeutică cresc șansele de recuperare a persoanelor cu autism. Aproape 50% dintre cei intervievați consideră că integrarea socială a persoanelor cu autism este cea mai bună soluție în sprijinul terapiei de recuperare dar lipsa informațiilor despre afecțiune îi face totuși să aibă rezerve în interacțiunea directă cu persoanele cu autism.

“Pot munci în centre specializate”

Referitor la integrarea profesională a persoanelor cu tulburări de spectru autist, aproape jumătate dintre cei intervievați în cadrul studiului cantitativ, sunt de părere că cei care suferă de autism pot munci, iar 43% consideră că ei ar trebui să aibă aceleași drepturi la muncă, precum celelalte persoane. Totuși doar 38% din persoanele intervievate consideră că persoanele care au tulburări din spectru autist pot munci oriunde, în timp ce 53% cred că locul de muncă cel mai potrivit este în cadrul unor centre specializate sau ONG.

Studiul a fost realizat în cadrul campaniei « Oferă-mi o șansă ! » – campanie de sensibilizare asupra importanței integrării sociale a persoanelor cu autism, derulată ca parte a proiectului strategic “Și ei trebuie să aibă o șansă!”– program de sprijin pentru integrarea socială și profesională a persoanelor cu tulburări de spectru autist.

Studiul a avut la bază : o cercetare cantitativă, pe un eșantion de 1063 de persoane, şi o cercetare calitativă (trei focus grupuri efectuate pe părinti de copii cu vârste de până la 3 ani, părinți de copii cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani și, respectiv, cadre didactice).


Ultima editare efectuata de catre camel in Joi 21 Iun 2012 - 11:23, editata de 1 ori
Sus In jos
Continut sponsorizat





GRADINITE-SCOLI Empty
MesajSubiect: Re: GRADINITE-SCOLI   GRADINITE-SCOLI I_icon_minitime

Sus In jos
 
GRADINITE-SCOLI
Sus 
Pagina 1 din 3Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Sa vorbim despre ..gradinita , scoala si integrare
» Legi gradinite

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Copii cu autism  :: Asociatii si centre autism :: Gradinite si scoli-
Mergi direct la: