La 2 ani Rispoleptul este periculos.Este un medicament prescris pt comportament agresiv,copilul trebuie sa aiba minim 5 ani(ca varsta) iar durata tratamentului este de maxim 6 saptamani.La noi in tara este deja o "moda" a se prescrie copiilor Rispolept,pe perioade de ani de zile,cred ca in curand il vor prescrie si sugarilor.
1.Este agresiv?daca da,la 2 ani nu-l poti manevra in timpul unei crize de agresiune?Fii-miu are 10 ani si inca il pot imobiliza si e destul de dezvoltat,crede-ma.
2.Citeste TOATE prescriptiile medicamentelor/vitaminelor pe care i le administrezi!
3.Tonotilul e ff bun,dar mare grija ca da o pofta enorma de mancare.Se administreaza in cure de cate 3 luni,10 zile/luna,restul de 20 zile de obicei se recomanda complex b.
4.Tot o ''moda'' din Romania este sa administrezi(sa bombardezi,mai exact) copilului cat mai multe vitamine.Fa-i analize intai,vezi daca intr-adevar are nevoie de acele vitamine,ca altfel organismul lui intra in dezechilibru.
5.Homeopatele sunt bune.Dar daca incepi asigura-te ca poti cotinua,nu face ca mine,m-am trezit ca nu mai am finante sa pot continua.(La Naghiu am fost si noi,e ff ok si ca dr si ca om).
ooo...da 6.vezi ca toate medicamentele alopate dau dependenta!adica odata ce i-ai dat nu-l poti scoate cand ti se nazare tie,copilul poate intra in sevraj.Eu sunt Stan Patitul,stiu ce zic.
E mic,lasa medicatia pt mai tarziu,lupta-te si faceti terapie cat mai curand,are sanse mari sa se recupereze.Autismul nu e capat de drum.
PS:nu sunt medic,sunt parinte,iar sfaturi dau numai din ce am invatat eu din experienta mea personala.
O zi buna!