Copii cu autism
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Copii cu autism

FORUM INFORMATIONAL PENTRU RECUPERAREA COPIILOR CU AUTISM
 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

 

 Proiect de succes

In jos 
AutorMesaj
AITA

AITA


Mesaje : 45
Data de inscriere : 14/10/2010
Localizare : BUCURESTI

Proiect de succes Empty
MesajSubiect: Proiect de succes   Proiect de succes I_icon_minitimeLun 20 Dec 2010 - 4:16

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism a fost infiintata la sfarsitul anului 2008 iar din septembrie 2009 functioneaza ca Centru de terapie si recuperare intr-o cladire adecvata nevoilor copiilor diagnosticati cu autism. Eforturile amenajarii si dotarii Centrului sunt neintrerupte pentru ca programele intensive de terapie necesita permanent jocuri, jucarii, imagini, carti, rechizite noi. Din acest motiv dar si din dorinta de a avea cele mai bune conditii pentru desfasurarea procesului terapeutic am depus proiectul „Materiale educationale pentru copiii cu autism” pe site-ul [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] si am si castigat premiul de 5000 euro in septembrie anul in curs.
Obiectivul principal al Centrului este dezvoltarea si desfasurarea de programe complexe de terapie individuala si de grup pentru copiii diagnosticati cu autism.
Autismul este cea mai grava dintre tulburarile de dezvoltare ale copilariei, avand o varietate de manifestari in 3 mari segmente: comunicare, socializare si in sfera comportamentului (in sensul unor manifestari repetitive, stereotipe). Desi este o tulburare care se mentine toata viata si care poate duce la diferite niveluri de izolare (personala, sociala ori profesionala), tratamentul inceput inaintea varstei de 3 ani poate imbunatati semnificativ viata persoanelor cu autism.
Tratamentul intensiv presupune intre 20 si 40 de ore de terapie / saptamana (terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, socializare, kinetoterapie), cu materiale educationale speciale, numeroase si costisitoare. In cadrul centrului nostru copiii lucreaza individual si in grup, fiecare avand echipa sa de terapeuti, materiale specifice, sala proprie de terapie.
In urma participarii la concursul desfasurat pe pe site-ul [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] din luna septembrie 2010, proiectul „Materiale educationale pentru copii cu autism” a fost desemnat castigator, obtinand astfel de la OMV PETROM o finantare in valoare de 5000 euro. Castigarea acestui proiect a insemnat enorm de mult pentru noi, pentru ca ne-a dat sansa sa achizitionam o serie de materiale specifice stimularii limbajului si comunicarii (PECS) dar si oportunitatea de a ne putea crea noi materiale achizitionand acum un laptop si un aparat foto. In aceste conditii terapia copiilor poate fi facuta la un nivel profesional inalt, performant. De-asemenea materialele educationale specifice kinetoterapiei sunt foarte scumpe oriunde in lume, iar oportunitatea achizitionarii lor a dus la un pas inainte in efortul nostru de a desfasura terapia cu rezultatele cele mai bune pentru a dezvolta la maxim potentialul copiilor.
Proiectul nostru s-a axat pe dotarea si amenajarea Centrului, activitatile desfasurate de echipa manageriala, terapeuti si voluntari, fiind urmatoarele:
- comandarea materialelor PECS, materialelor pentru kinetoterapie,
- achizitionarea jucariilor, jocurilor, cartilor,
- achizitionarea laptopului, aparatului foto,
- montarea aparatelor in salile de terapie (oglinzi logopedice, trambulina, aparatate de kinetoterapie),
- realizarea materialelor proprii de terapie cu noile aparate (imagini printate si laminate),
- implementarea noilor tehnici de terapie cu ajutorului noilor instrumente achizitionate.

Numarul de beneficiari directi ai proiectului sunt cei 12 copii cu diagnostic de autism, care frecventeaza dimineata si dupa-amiaza Centrul, la care se adauga cei 6 care au programe la domiciliu.
Rezultatele proiectului nostru au inceput sa apara din prima zi in care am inceput sa folosim noile materiale, in sensul ca motivatia copiilor pentru activitatile terapeutice a crescut, iar noile instrumente folosite in comunicare au dus la scaderea nivelului de frustrare si la cresterea abilitatilor sociale ale copiilor. Scopul terapiilor specifice care se recomanda copiilor cu autism este acela de a-i ajuta pe copii sa devina independenti si de a se putea descurca intr-un grup de aceeasi varsta cu ei, iar noile jucarii si materiale fac aceasta tranzitie catre modelul tipic de viata mult mai usoara.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
http://www.autism-aita.ro
 
Proiect de succes
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» proiect asociatie
» Proiect Ordonanta de Urgenta a Guvernului
» Proiect Romanian Angel Appeal
» TABARA GRATUITA - proiect al unui ONG
» Votati proiect- "Cafeneaua Spectrum-Sansa de integrarea prin munca a tinerilor cu autism"

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Copii cu autism  :: Help !...Autism. :: Articole de presa,Anunturi.-
Mergi direct la: