Copii cu autism
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Copii cu autism

FORUM INFORMATIONAL PENTRU RECUPERAREA COPIILOR CU AUTISM
 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

 

 COPIII CU AUTISM MERG LA SCOALA

In jos 
AutorMesaj
camel

camel


Mesaje : 946
Data de inscriere : 31/07/2010

COPIII CU AUTISM MERG LA SCOALA Empty
MesajSubiect: COPIII CU AUTISM MERG LA SCOALA   COPIII CU AUTISM MERG LA SCOALA I_icon_minitimeVin 6 Apr 2012 - 2:29

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
camel

camel


Mesaje : 946
Data de inscriere : 31/07/2010

COPIII CU AUTISM MERG LA SCOALA Empty
MesajSubiect: Re: COPIII CU AUTISM MERG LA SCOALA   COPIII CU AUTISM MERG LA SCOALA I_icon_minitimeJoi 31 Mai 2012 - 2:57


Copiii cu autism din România și părinții lor primesc mult prea des refuzul de a fi acceptați în grădinițe și școli. Și de prea multe ori li se spune că mai bine rămân acasă sau că ceilalți copii ar avea de pierdut dacă învață alături de ei. Dar există cazuri de succes de copii cu autism care sunt acceptați și învață alături de copii cu o dezvoltare normală, învață să comunice și să își facă prieteni. Iar colegii lor devin mai toleranți și empatici, și dascălii au satisfacții profesionale imense.

Vrei să transmiți și tu un mesaj de susținere pentru integrarea copiilor cu autism în școlile de masă? Dacă da, te invităm la sesiunea de fotografie Dear Romania care va avea loc pe 5 iunie 2012 de la 18.00 la 20.30 la Librăria Bastilia (Piața Romană, nr. 5). Vor participa copii cu autism, părinți, terapeuți, colegi ai copiilor cu autism, părinții și educatorii lor, susținători ai cauzei, prieteni.

Dear Romania este o scrisoare către România, exprimând prin fotografie visele şi planurile noastre pentru ţară și comunităţile în care trăim. Mesajele din fotografii contureză profilul informal al Romaniei văzută prin ochii oamenilor obişnuiţi. Iniţiativa este adusă în România de către GRASP ([Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ) și face parte din proiectul “Dear World, Write Our ([Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ), lansat în Statele Unite ale Americii în urma uraganului Katrina în 2005.

Dear Romania pentru copiii cu autism este organizat de GRASP împreună cu Asociația Invingem Autismul ([Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] și cu sprijinul Librarium Bastilia. Acest eveniment face parte din campania “Copiii cu autism merg la școală”, care este desfășurat de Asociația Învingem Autismul în perioada decembrie 2011 – septembrie 2012 și care își propune să crească gradul de integrare în învățământul de masă a copiilor cu autism din București, oferindu-le, astfel, șansa la o viață independentă.Campania este finanțata de Raiffeisen Bank și zeci de donatori individuali.

Despre organizatori

Înfiinţată în 2008 ca GRSPSociety din iniţiativa unui grup de tineri români aflaţi la studii în Budapesta, GRASP este o reţea deschisă formată din tineri profesionişti și studenți cu misiunea de a contribui activ la schimbarea României prin implicare civică, îmbunătăţirea politicilor publice, transfer de cunoştințe şi know-how, încurajarea dialogului şi dezbaterilor publice și sustinerea antreprenoriatului. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Persoană de contact: Ioana Traistă, e-mail: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], tel: 0747 075 491.

Asociația Invingem Autismul este o organizație neguvernamentală înființată în aprilie 2009, care are ca misiune îmbunătățirea vieții persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului. În martie 2012 am deschis un Centru Multidisciplinar de intervenții pentru copiii cu autism și în prezent avem 23 de beneficiari – [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Persoană de contact: Oana Vârlan, e-mail: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], tel.: 0741 198 290
Sus In jos
camel

camel


Mesaje : 946
Data de inscriere : 31/07/2010

COPIII CU AUTISM MERG LA SCOALA Empty
MesajSubiect: Re: COPIII CU AUTISM MERG LA SCOALA   COPIII CU AUTISM MERG LA SCOALA I_icon_minitimeMier 27 Iun 2012 - 10:51

foarte sugestive fotografiile

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
camel

camel


Mesaje : 946
Data de inscriere : 31/07/2010

COPIII CU AUTISM MERG LA SCOALA Empty
MesajSubiect: Re: COPIII CU AUTISM MERG LA SCOALA   COPIII CU AUTISM MERG LA SCOALA I_icon_minitimeLun 8 Oct 2012 - 11:29

Andreea Sorescu, președinte Asociaţia Învingem Autismul în perioada 2009-2012, actual Directorul executiv al asociației.

"E greu să faci fundraising pentru cauza autismului. E greu mai ales pentru că nu poți promite recuperarea totală și o schimbare peste noapte sau, ca să renunțăm la metafore și să folosim comparații, ca în cazul unei operații scumpe pentru o boală mortală, care, dacă este făcută de un profesionist, ar avea șanse de vindecare 100%. Nu, în autism șansele sunt de circa 50% dacă se face terapie zilnică, susținută, timp de câțiva ani. Și dacă sunt implicate vreo 10 persoane pentru doar un copil afectat: o echipă de vreo 3 terapeuți, 1 consultant profesionist (și ca de obicei în orice tratament – venit de peste mări și țări sau format peste mări și țări), un logoped, educatorul sau învătățătorul, un terapeut ocupațional și nu în ultimul rând părinții și întreaga sa familie.

Și este greu să faci fundraising și pentru că trebuie să explici că sumele mari de bani pot ajuta puțini copii. Pentru ca da, intervenția în autism este scumpă (de circa 1000 euro/lună/beneficiar), pentru că necesită atât de multe resurse, mai ales umane. Iar dacă acel copil nu a reușit să între în norocoasele 50 de procente în primii ani de viață, e nevoie de servicii personalizate pe tot parcursul vieții lui ca să aibă un trai decent și cât mai independent. Și da, asta înseamnă iar sume foarte mari. Statele Unite au calculat că pentru o persoană cu autism ei alocă de-a lungul vieții sale un milion de dolari din bani publici.



Da, din păcate, pentru autism, într-o țară ca România, unde statul nu plătește serviciile de intervenție și vrei, ca organizație, să îi iei părintelui povara plății terapiei, e nevoie să faci fundraising zilnic și persistent. Și de cele mai multe ori, ca centru specializat pentru acest tip de beneficiari, nu poți convinge niciun finanțator tradițional că merită să dea un grant pentru puțini beneficiari. Și atunci te întorci la oameni și mai ales la donații individuale, care, în țări ca România, reprezintă încă un pionierat.

Da, putem folosi aceeași sumă pentru alte servicii, ca de exemplu formări pentru specialiști, pentru cadre didactice, campanii de conștientizare, de advocacy. Proiecte care au astfel mai mulți beneficiari. Și asta facem, toate organizațiile implicate. Dar adevăratele servicii, care sunt și cele mai solicitante, ca timp, bani, training specializat, resurse umane, relație cu părinții și multe altele, sunt cele directe, zilnice. Pentru că aici este nevoia, iar timpul pierdut este în defavoarea șanselor copilului de a putea să meargă la școală și apoi ca adult, să nu depindă de altă persoană. Și când nu mai are părinți, să rămână izolat, într-un sanatoriu uitat de lume.



Ca un copil cu autism să ajungă la școală, de exemplu, nu e nevoie de haine, rechizite și mâncare. Sau nu numai de acestea. Condiția bolii sale nu poate fi rezolvată cu un vaccin sau o operație. Ca un copil cu autism să meargă la școală e nevoie de mii sau zeci de mii de ore de terapie și apoi de încă atâtea ore, poate, ca să fie monitorizat și să meargă la un program tip aftershool personalizat, adică cu un psihopedagog dedicat lui. Și cu un consultant care să monitorizeze și psihopedagogul. Și de multă comunicare și colaborare cu învățătoarea, directoarea școlii, părinții celorlalți copii. Care dacă la început erau reticenți, după câteva luni ar putea spune că este cea mai motivantă experiență profesională sau personală...Speranța, însă, este aceeași ca pentru orice copil cu nevoi speciale: fie că este vorba de nevoi ce au cauze sociale, materiale, de etnie, fizice sau intelectuale. Speranța că el va fi acceptat, apreciat și își va atinge potențialul. Și că va prinde aripi ca să poată apoi să fie liber să ia decizii pentru propria lui viață.



Vă mulțumim vouă, cei peste 8.000 de prieteni care ați donat 2 Euro prin sms la 8842 și celor care veți mai dona și care îi ajutați astfel pe cei 11 copii ai Centrului Învingem Autismul. Pentru că nu este o metaforă: doar dacă suntem mulți putem învinge autismul, cu toate barierele sale de dezvoltare, dar mai ales cu cu discriminarea și izolarea care îi sunt asociate. Vă mulțumim pentru speranța că da, și 2 Euro contează pentru viitoarea viață adultă independentă a unui copil afectat de autism! Vă mulțumim pentru că sunteți mulți alături de noi! Nu mulți ca fonduri, mulți ca OAMENI!"

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
Continut sponsorizat





COPIII CU AUTISM MERG LA SCOALA Empty
MesajSubiect: Re: COPIII CU AUTISM MERG LA SCOALA   COPIII CU AUTISM MERG LA SCOALA I_icon_minitime

Sus In jos
 
COPIII CU AUTISM MERG LA SCOALA
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» SPORTUL LA COPIII CU AUTISM
» Copiii cu autism spun “Mergem inainte”
» Teoria minții la copiii cu autism. Un ghid practic
» Tehnici logopedice si operantii verbali in lucrul cu copiii cu autism
» Tehnici logopedice si operantii verbali in lucrul cu copiii cu autism

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Copii cu autism  :: Help !...Autism. :: Legi ,Proiecte,Petitii.-
Mergi direct la: