|
| Buna | |
| | Autor | Mesaj |
---|
naty
| Subiect: Buna Mier 18 Aug 2010 - 17:59 | |
| Sal din nou la toti, Sunt Natanael Dobra si va multumesc ca am fost anuntat de schimbarea forumului.
Nu cred ca merita sa pastrati mesajele mele... sunt vechi si pot sa va spun ca sunt si cateva eronate. Abea acum incep sa inteleg mai multe despre autism.
Am facut un training in EIBI (un subdomeniu ABA) si sunt certificat tehnician... NU CLINICIAN... Am invatat foarte multe in cursul respectiv si pot sa va spun ca o sa incerc pe viitor (3-4 ani) sa fac tot ce trebuie si sa ajung clinician cu certificare BCBA.
Am invatat multe si pot sa va spun ca programele mele sunt de 2 bani pentru copiii cu autism (pentru o parte din ei). Am invatat cum anume se face un program si pot sa va spun ca tot ce am realizat nu respecta principiile de interventie ca sa pot spune ca au rezultat....
Imi pare tare rau ca nu am timp sa va impartasesc cum a fost formarea si imi pare si mai rau ca nu am timp sa fac mai multe programele si sa ma ocup mai mult de scris... e drept ca incerc...
Deci in viitor (mai scurt sau mai lung) o sa fac din nou aplicatii care sa respecte standardele cerute....
Pana atunci va spun un multumesc... am invatat multe de la voi si va promit ca nu o sa ma opresc din studiu si din scris... doar ca acum sunt foarte ocupat cu alte proiecte...
| |
| | | nico_g
Mesaje : 536 Data nasterii : 29/05/1972 Data de inscriere : 08/08/2010 Varsta : 52
| Subiect: Re: Buna Mier 18 Aug 2010 - 21:32 | |
| Bine ai revenit! Poate pentru unii copii cu autism, programele pe care le-ai facut pana acum or fi de "2 bani" asa cum spui... dar, pentru foarte multi, sunt extrem de valoroase, indiferent daca respecta sau nu principiile de interventie (unii reactioneaza contrar "principiilor"). Deci, iti multumim oricum. Daca ne mai poti ajuta in continuare, ar fi minunat! | |
| | | angela
| Subiect: Re: Buna Joi 9 Dec 2010 - 5:05 | |
| natanael,bine ai revenit printre noi am tot asteptat sa ne gasesti pe noul forum cinste tie ca vrei sa te specializezi in "ale autismului" programelele tale cel putin cele cu invatarea culorilor este super,cred ca au ajutat multi copii. te reasteptam sa ne scri cat mai curand iar eu personal daca poti sa te interesezi pe parte de medicamentatie ce se recomanda in autism in canada multumesc [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] sper sa ne vizitezi pana de sarbatori daca nu, DE SFINTELE SARBATORI ITI DORESC SA AI PARTE DE TOT CE AI SI MAI VREI, DE TOT CE NU AI SI ITI DORESTI, DE TOT CE ITI LIPSESTE SI NU STII LA MULTI ANI!!!! | |
| | | naty
| Subiect: Re: Buna Joi 9 Dec 2010 - 7:28 | |
| Acum lucrez la un program mai complicat. Este terminat... insa mare parte de munca tine de colaboratorii mei. Trebuie verificata matrita sa nu fie erori... Stiti ca am scris ca programele mele sunt un "rahat" pt ca nu respecta cerintele cerute in cazul testarii. Oricum, vestea buna este ca noul program respecta aceste principii. Am introdus functia random care amesteca aleator imaginile, repetarile sunt aproape inexistente, deci copilul nu va memoriza locul... Asta era problema ... si nu am avut timp sa realizez scriptul. Am avut luna aceasta vacanta si am realizat scriptul. Programul este gata... astept insa de la un colaborator munca la imagini. Oricum, de data aceasta va asigur ca o sa trimit o prima varianta. Deci vor fi pt inceput 2 programele. 1. Simplu - de invatare - bazat pe partea vizuala. Copilul vede imaginea si cand apasa pe difuzor va putea asculta ce reprezinta imaginea respectiva. 2. Complicat - Este pt copilasi care si-au insusit scrisul. Aici sunt prezente tot 4 imagini. Sub fiecare imagine este o casuta in care copilul trebuie sa scrie cuvantul. Se poate alege doar - AUDITIV - copilul aude cuvantul si il scrie in casuta - Vizual - copilul vede imaginea si trebuie sa scrie in casuta. Fiecare pagina va contine un buton de amestec aleator. Pe langa aceasta functiei am introdus o functie care sterge fiecare cuvant scris dupa 2 secunde, Astfel copilul nu mai este pus in situatia stanjenitoare sa stearga cuvantul.
Oricum programele sunt bune pentru limita inferioara a autismului (vorbesc de Asperger). In celelalte cazuri nu cred ca sunt de ajutor.
PS. Am vazut ca mi s-a trimis un mesaj ca nu am activitate ... Sunt foarte ocupat... lucrez in paralel la cartea de logopedie, care va cuprinde imagini 3D a pozitiei limbii in articulare (imagini pentru fiecare sunet... - de data aceasta realizate profesional)... si mai ma ocup si de programele de informatica, care sunt destul de consumatoare de timp. Faptul este ca ma deranjeaza sa primesc astfel de mesaje (Nu vreau sa fiu dat afara de pe forum... dar nici nu am timp sa intru si sa scriu. Oricum, chiar daca am atestat in EIBI va pot spune sigur ca nu stiu asa multe ca voi... iar la practica am un ZERO mare). Pe langa toate acestea sunt student ... am terminat un certificat si incep pregatirea pe domeniul speech therapy care o sa dureze 4-5 ani... pt ca trebuie sa fac inainte de master cateva cursuri speciale... Si asa se poate sa nu fiu acceptat... deci pur si simplu, chiar imi place sa scriu - DAR NU AM TIMP... Deci va rog daca se poate sa nu mai fiu avertizat...
Pe langa cele spuse mai sus mai trebuie sa va spun ca m-am schimbat... Inainte promiteam multe si nu ma puteam tine de cuvant. Acum nu mai promit aproape nimic, insa NU V-AM UITAT, SI NU AM UITAT DE UNDE AM PLECAT si voi folosi timpul liber sa scriu sau sa fac ceva pt dvs (si cand ceva o sa fie terminat - o sa va scriu).
Va doresc SARBATORI FERICITE!
Cu stima si respect, Natanael Dobra | |
| | | anasperanta Admin
Mesaje : 679 Data nasterii : 18/06/1974 Data de inscriere : 30/07/2010 Varsta : 50
| Subiect: Re: Buna Joi 9 Dec 2010 - 8:48 | |
| naty...cred ca avertizarea a plecat spre tine din cauza mea...dar sa stii ca nu e cu intentie, testez fac anumite probe prin panoul administratorului, sa vad ce se poate face,sunt foarte multe de invatat in cele administrative cred ca nici intr-un an de zile, nu o sa reusesc sa le stiu pe toate o am si pe gabi.b ajutor langa mine ca admin si inca o mamicacare as vrea sa o initiez , iar capitolul acesta inca nu nu lam definitivat sa stiu exact cum se procedeaza cu "avertizarile"...deci nici nu am stiut ca am trimis ceva...tu nu vei fi exclus in orice caz ca te stim de mult. eu am o idee si trebuie la un moment dat sa fac curatenie la cei care au mesaje 0 sa ii scot ,dar totusi am un respect deosebit ptr cei care doar citesc ,au dreptul acesta...si ma gandeam ca curatenia sa se faca la un interval de 100 de zile ca sa pot sterge ce nu a intrat pe acest forum in acest interval de zile...iar daca gresesc si va fi sters si o persoana care e fregventa rog a se inregistra din nou.
in legatura cu programele care le-ai pus in aplicare si vrei sa ni le trimiti, e necesar sunt copii care pot... fetitei mele ii va folosi..nu este cu aspenger dar se descurca foarte bine la calculator si cred ca s-ar descurca. | |
| | | angela
| Subiect: Re: Buna Vin 10 Dec 2010 - 0:33 | |
| natanael,sigur nu a fost cu intentie eu cred ca esti foarte ocupat scrie-ne cand ai timp , noi te intelegem succes in toate | |
| | | gabi.b Admin
Mesaje : 1246 Data nasterii : 14/10/1969 Data de inscriere : 30/07/2010 Varsta : 55 Localizare : ORADEA
| Subiect: Re: Buna Vin 10 Dec 2010 - 0:53 | |
| Natanael..stii ce ai tu in plus ,fata de majoritatea terapeutilor din Romania ?Esi neobosit in a face lucruri , a studia , a te perfectiona ..ceea ce multi din psihologii nostrii nu au timp , sau nu sunt interesati...Eu ma mir ca mai rezisti , de cand te stiu vii mereu cu ceva nou .m-as muta acolo la tine in oras cu Andreea , sa lucrezi vreo luna doua cu ea , sunt convinsa ca te descurci .. Asteptam noutati , atnci cand le vei avea , mai da-ne vesti , ca ne simtim bine , chiar magulite ca un astfel de OM , nu ne-a uitat . spor la munca | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Buna | |
| |
| | | | Buna | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |