Copii cu autism
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Copii cu autism

FORUM INFORMATIONAL PENTRU RECUPERAREA COPIILOR CU AUTISM
 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

 

 Sa vorbim despre gradinita

In jos 
5 participanți
AutorMesaj
Laurana

Laurana


Mesaje : 13
Data de inscriere : 04/08/2010
Localizare : buzau

Sa vorbim despre gradinita Empty
MesajSubiect: Sa vorbim despre gradinita   Sa vorbim despre gradinita I_icon_minitimeDum 26 Sept 2010 - 2:36

Buna fetelor!Sper sa nu fac vreo grseala ,si sa mai fie vre-un subiect asemanator ,daca e il mutati voi acolo.
Cred ca toate ne-am lovit de acesta problema ...mersul la scoala ,la gradinita , cum va fi? , ce probleme vom intampina.....
Eu care luicrez in acest sistem ,m-am lovit atat de tare de indiferenta si nesimtirea unora de-mi venea sa plang de fiecare data cand plecam de la gradinita.N-o sa pot uita niciodata disperarea din ochii copilului meu ce ma implora sa- nu-l las acolo.Dar nu aveam solutie ,nu aveam unde sa-l las sau cu cine ....M,-am chinuit asa un an si jumatate ,ce-a mai mare prostie pe care am putut sa o fac ,dar la fel ca multe dintre voi eram daramata si ziceam merci ca mi-l primeste .Acum dupa trecerea acelei perioade dupa ce m-am mai imunizat la prostie si am devenit mai combativa vad altfel lucrurile.Nu e de ajuns cat suferim? NU e de ajuns cat de mult ne doare sa-i vedem pe ceilalti copii cum le povestesc parimtilor ce au facut?
NU e de ajuns cate mustrari ne facem noi? De ce trebuie sa acceptam aroganta unor cadre care dupa parerea meu au uitat toata psihologia pe care au invatat-o candva in scoala (daca or fi invatat-o)?De ce trebuie sa le acceptam injuriile si criticile la adresa copiilor nostri?DE CE trebuie sa suprtam toate astea?Haideti sa fim puternice!Haideti sa dovedim copiilor nostri ca avem puterea de a-i apara !Avem drepturi sa ne folosim de ele!
In toate grupele sunt copii (1,2,3)care au probleme.,Va spun astea din surse sigure . Legea spune sa fie primiti in colectivitate ,deci nu pot fi refuzati!
In ultimii ani a crescut alarmant numarul copiilor cu autism ,ADHD,etc.Ar trebui ca taote populatia cestei tari sa se ingrijoreze ,ar putea avea si ei un nepot, un copil. Sa renuntam la a mai critica si respinge copii a caror soarta poate sta in mainile noastre.Sa invatam sa la zambim sa le oferim dragoste....
Eu am in grupa 2 copii cu tetrapareza spastica, si pe copilul meu care de-abia invata sa vorbeasca... Ce sa fac? Sa -i tin pe hol? cum ii faceau copilului meu?Sa-i tin pe scaun?
Imi sunt dragi si sper sa pot sa-i ajut.
Fetelor deveniti niste leoaice pentru copii vostri sau mai bine trebuia sa zic sa devenim niste leoaice pentru copii nostri! Au atata nevoie ca noi sa fim puternice pentru ei...sa ne ridicam si sa avem speranta ca Dumnezeu ne va scoate in cale oameni!
Va doresc sa fiti puternice si sa aveti un an usor!
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
Sus In jos
angela

angela


Mesaje : 485
Data de inscriere : 01/08/2010

Sa vorbim despre gradinita Empty
MesajSubiect: Re: Sa vorbim despre gradinita   Sa vorbim despre gradinita I_icon_minitimeDum 26 Sept 2010 - 4:26

MULTUMIM DE INCURAJARE !!!!
VOM INCERCA SA ITI URMAM SFATUL
Sus In jos
iulia




Mesaje : 506
Data nasterii : 10/07/1967
Data de inscriere : 20/09/2010
Varsta : 56
Localizare : ORADEA

Sa vorbim despre gradinita Empty
MesajSubiect: Re: Sa vorbim despre gradinita   Sa vorbim despre gradinita I_icon_minitimeLun 27 Sept 2010 - 23:48

Draga Laurana

E salutare intentia ta..dar sa stii ca nu e suficient sa fim noi leoace, e importan nu zic nu , dar Nu suficient!!
Noi am incercat o intagrare in invatamantul de masa intr-o clasa de step by step...si ne-am lovit de indolenta cadrelor didactice!
In primul rand nu am mai vazut doua tipe atat de perfide si de alunecoase...una erau pe fata si alta in realitate.Le-am mirosit din prima sapatmana...in fine, nu ne-au dorit nu au vrut sa cunoasca NIMIC despre autism sau Andrei..si s-au comportant in asa fel incat mi l-au agravat ( dupa un an supebun!) de am avut de recuperat 9 luni ( a primit un soc emotional atat de nasol.....ca am crezut ca il pierd!!)
Am fost atat de obosita de incercare, incat nu lea-m dat in gat la inspectorat ( unde oricum nu aveam sanse de solutionare) sau la Bucuresti la Admnitsratia persoanelor cu handicap, cum ar fi meritat......
Asa ca in Romania la ora actuala ,Legea e doar pe hartie...si in putine cazuri se si aplica.In general cadrele nu isi doresc asa ceva si se comporta in asa fel incata singur pleci!
Daca cadrele accepta si vor, atunci te lovesti de ceilalti copii sau de PARINTII lor..care in unele cazuri ajung sa faca hirtii pentru a fi dati afara din clase sau grupe.....noi putem fi leoace dar..ne vom izbi cu siguranta de multe obstacole...si nu usoare.
Apoi sa nu uitam de capacitatea copilului de a se "integra".....daca este cosntient, e mai nasol....iti spun eu, vede diferenta si ii simte pe ceilalti si apoi ......e cum e.
Atata timp cat Societatea nu-si va schimba conceptiile...copii astia vor fi tot timpul marginalizati.... Lgea e doar pe hartie...in unele cazuri se respecta

Iulia
Sus In jos
albertina




Mesaje : 19
Data de inscriere : 01/10/2010

Sa vorbim despre gradinita Empty
MesajSubiect: Re: Sa vorbim despre gradinita   Sa vorbim despre gradinita I_icon_minitimeSam 2 Oct 2010 - 0:53

Din pacate, faptul ca nu intotdeauna omul potrivit se afla la locul potrivit, poate declansa reactii in lant. Ca si in cazul vostru si eu am discutat aceasta problema cu multe mamici. Educatoarele nu mai acorda atentie copilului, ci volumului pungii de cadou. Este adevart ca nu este usor sa tii in frau 30 de micutii, dar asta nu scuza cu nimic, Exista lege care promoveaza drepturile copilului. Si de ce nu sa deveniti leoaice? Sunt de acord....ganditi-va ca nimic nu se va schimba daca noi nu schimbam nimic....poate veti primi multe bobarnace...dar suntem oameni civilizati...si trebuie sa ne comportam ca atare...si din acest motiv trebuie sa semnalam altfel de comportamente care nu ne fac cinste.
legea 272/2004 stipuleaza:

Sectiunea 4 - Educatie, activitati recreative si culturale


Art. 47
(1) Copilul are dreptul de a primi o educatie care sa ii permita dezvoltarea, in conditii nediscriminatorii, a aptitudinilor si personalitatii sale.
(2) Parintii copilului au cu prioritate dreptul de a alege felul educatiei care urmeaza sa fie data copiilor lor si au obligatia sa inscrie copilul la scoala si sa asigure frecventarea cu regularitate de catre acesta a cursurilor scolare.
(3) Copilul care a implinit varsta de 14 ani poate cere incuviintarea instantei judecatoresti de a-si schimba felul invataturii si al pregatirii profesionale.

Art. 48
(1) Ministerul Educatiei si Cercetarii, ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, precum si inspectoratele scolare si unitatile de invatamant, ca institutii ale administratiei publice locale cu atributii in domeniul educatiei, sunt obligate sa intreprinda masuri necesare pentru:
a) facilitarea accesului la educatia prescolara si asigurarea invatamantului general obligatoriu si gratuit pentru toti copiii;
b) dezvoltarea de programe de educatie pentru parintii tineri, inclusiv in vederea prevenirii violentei in familie;
c) organizarea de cursuri speciale de pregatire pentru copiii care nu pot raspunde la cerintele programei scolare nationale, pentru a nu intra prematur pe piata muncii;
d) organizarea de cursuri speciale de pregatire pentru copiii care au abandonat scoala, in vederea reintegrarii lor in sistemul national de invatamant;
e) respectarea dreptului copilului la timp de odihna si timp liber, precum si a dreptului acestuia de a participa liber la viata culturala si artistica;
f) prevenirea abandonului scolar din motive economice, luand masuri active de acordare a unor servicii sociale in mediul scolar, cum sunt: hrana, rechizite, transport si altele asemenea.
(2) In cadrul procesului instructiv-educativ copilul are dreptul de a fi tratat cu respect de catre cadrele didactice, de a fi informat asupra drepturilor sale, precum si asupra modalitatilor de exercitare a acestora. Pedepsele corporale in cadrul procesului instructiv-educativ sunt interzise.
(3) Copilul, personal si, dupa caz, reprezentat sau asistat de reprezentantul sau legal, are dreptul de a contesta modalitatile si rezultatele evaluarii si de a se adresa in acest sens conducerii unitatii de invatamant, in conditiile legii.
(4) Cadrele didactice au obligatia de a semnala serviciului public de asistenta sociala sau, dupa caz, directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului cazurile de rele tratamente, abuzuri sau de neglijare a copiilor.
[u]
Sus In jos
albertina




Mesaje : 19
Data de inscriere : 01/10/2010

Sa vorbim despre gradinita Empty
MesajSubiect: Re: Sa vorbim despre gradinita   Sa vorbim despre gradinita I_icon_minitimeSam 2 Oct 2010 - 1:01

In cadrul Comisiei la care dvs ati participat se afla, nu degeaba, un reprezentant al inspectoratului scolar, nu ezitati sa va adresati acestei persoane. Nu ganditi resemnat, aceasta persoana are obligatie sa va sprijine in cazul in care dvs solicitati acest lucru, in integrarea copilului dvs in invatamantul de masa. sunt copii cu autism care frecventeaza cursurile unei scoli speciale. Fiecare parinte stie ce-i mai bine pentru copilul lui, eu personal, recomand invatamantul de masa, pentru ca in multe cazuri, copii care au urmat cursurile unei unitatii de invatamant special au regresat, in sensul ca au capatat si mai multe stereoptii. de aceea, consider ca parintele are cel mai mare aport posibil in recuperarea unui copil cu autism. adresati-va autoritatilor competente fara nici un fel de retinere. chiar daca birocratia va ocupa timp si poate unii va vor descuraja, intotdeauna exista o solutie!
Sus In jos
gabi.b
Admin
gabi.b


Mesaje : 1246
Data nasterii : 14/10/1969
Data de inscriere : 30/07/2010
Varsta : 54
Localizare : ORADEA

Sa vorbim despre gradinita Empty
MesajSubiect: Re: Sa vorbim despre gradinita   Sa vorbim despre gradinita I_icon_minitimeSam 2 Oct 2010 - 5:43

Albertina, la comisia din Oradea noi nu ne intalnim cu aceasta inspectoare , niciodata . Andreea mea e cls a8a la o scoala speciala , a comisie nici un inspector nu vede copilul .Aceasta inspectoare e de ani de zile in comisie , nu stiu cum e la voi in Buzau dar , inspectoarea noastra e foarte greu accesibila si daca te duci la ea la inspectorat cu vreo problema legata de scoala de exemplu , pur si simplu ocoleste intalnirile cu parintii . Noi avem o asociatie in Oradea ( a parintilor cu copii cu autism ) si am organizat o masa rotunda la care a fost si ea invitata in calitate de inspector care raspunde de scolile speciale , alaturi de reprezentantii primariei si directorii celor 3 scoli speciale din oradea . Binenteles ca a fost ocupata si n-a venit . Dialogul nu se poate face in conditiile in care una din parti refuza.
Sus In jos
http://www.autismbihor.ro
albertina




Mesaje : 19
Data de inscriere : 01/10/2010

Sa vorbim despre gradinita Empty
MesajSubiect: Re: Sa vorbim despre gradinita   Sa vorbim despre gradinita I_icon_minitimeSam 2 Oct 2010 - 6:25

Tu, ca si parinte, daca soliciti sa expui aceasta problema in fata comisiei, nu poti?la comisie doamna inspector nu este prezenta?
Sus In jos
gabi.b
Admin
gabi.b


Mesaje : 1246
Data nasterii : 14/10/1969
Data de inscriere : 30/07/2010
Varsta : 54
Localizare : ORADEA

Sa vorbim despre gradinita Empty
MesajSubiect: Re: Sa vorbim despre gradinita   Sa vorbim despre gradinita I_icon_minitimeSam 2 Oct 2010 - 6:35

Albertina , cred ca nu m-am exprimat bine . Cand merg cu fata la comisie eu intalnesc doar ,,comisia mica,, ( am scris la un alt topic despre aceasta comisie la LEGI ASOCIATII...) nU AVEM TANGENTA CU ACEASTA INSPECTOARE CARE FACE PARTE DIN COMISIA CE SEMNEAZA CERTIFICATUL! Comisia mica e formata din medic neuro si psiholog si asistent social , care prezinta apoi cazul la comisia mare . Eu nu am de ce sa solicit o intalnire cu aceasta doamna care are o parere anume despre parintii care chiar vor sa se implice in procesul de educatie . Am facut , ca si asociatie , nenumarate plangeri la ea , despre conditiile din scoli despre cadre , ea refuza sa se intalneasca la o masa cu un grup de parinti , daca ceri o audienta , e foarte ocupata , in cele din urma s-0ar putea sa fii primit , dar modul in care vorbeste cu parintii este unul....Au fost parinti la ea cu diferite probleme si ni s-a parut firesc ca ,avand aceleasi probleme ( copiii fiind cu autism) , sa ne intalnim si sa discutam ca intre oameni , intodeauna exista cale de mijloc...Nu a fost posibil.Eu am trait si vremuri in care nu se facea ,,orientare scolara,, vremuri in care copilul mi-a fost refuzat in invatamantul de masa , la gradinita ( din cauza ca nu vorbea si nu mergea la 3 ani) , abia dupa anul 2005 lucrurile au intrat sa zic asa pe un alt fagas si scolile au fost obligate intr-un fel sa accepte copii cu dizabilitati in scoli , zic dupa 2005 ca atunci a aparut legea invatamantului special ( nu mai stiu ce numar avea) .
Sus In jos
http://www.autismbihor.ro
albertina




Mesaje : 19
Data de inscriere : 01/10/2010

Sa vorbim despre gradinita Empty
MesajSubiect: Re: Sa vorbim despre gradinita   Sa vorbim despre gradinita I_icon_minitimeSam 2 Oct 2010 - 6:51

Ca si organizare, lucrurile stau diferit in Oradea, si sincer sunt uimita de faptul ca aceasta doamna nu doreste sa discute cu grupul de parinti.dar ceva oficial i-ati trimis? ca si asociatie, sa-i scrieti ceva oficial prin care sa-i expuneti problema. termenul legal de rezolvare a unei astfel de solicitari este de 30 de zile. practic trebuie sa primiti un raspuns.
Sus In jos
albertina




Mesaje : 19
Data de inscriere : 01/10/2010

Sa vorbim despre gradinita Empty
MesajSubiect: Re: Sa vorbim despre gradinita   Sa vorbim despre gradinita I_icon_minitimeSam 2 Oct 2010 - 7:05

gabi, scuza-ma ca te intreb, dar poti sa-mi concret ce ati incercat sa discutati cu doamna inspector?plangerile voastre au fost scrise?ati primit raspuns la ele?care a fost acela.
Sus In jos
gabi.b
Admin
gabi.b


Mesaje : 1246
Data nasterii : 14/10/1969
Data de inscriere : 30/07/2010
Varsta : 54
Localizare : ORADEA

Sa vorbim despre gradinita Empty
MesajSubiect: Re: Sa vorbim despre gradinita   Sa vorbim despre gradinita I_icon_minitimeSam 2 Oct 2010 - 11:34

Concret , ne-am lovit de urmatoarele aspecte : copiii nostrii ( o mare parte din ei , care au varste mai mari de acum) , inainte de anul 2000 au fost respinsi in sistemul de gradinite ,,de stat,, , adica ti se spunea clar ,, ii luam dar vor fi tinuti separat caci daca nu merge si nu vorbeste nu avem ce sa facem cu el/ea,,si atunce , ce era sa fac? Singura solutie a fost ( anul 1998) o gradinita privata ( deschisa de 3 ani) care avea in jur de 60 de copii cu dizabilitati diferite , o gradinita foarte bine dotata cu personal dedicat cu program de kinetoterapie si logopedie in clase cu sistem TEACH ( nu stiam ce inseamna la vremea aceea ) , aceasta a fost , in Oradea o solutie salvatoare , nu exista ,,orientare scolara ,, sau altceva nu existau centre de recuperare , autismul nu exista ca diagnostic. Aici marea majoritatea copiilor au primit educatia adecvata dizabilitatii pe care o aveau ( a fost solutia noastra salvatoare ) , aici ma refer la copiii pe care ii stiu eu , cu autism . Intre timp lucrurile au evoluat , adica pe langa gradinita s-a deschis i prima scoala cu clasele 1-4 pentru copii cu dizabilitati din Romania , la acea vreme . Aici ma opresc putin si-ti spun ca la acea vreme scolile speciale aveau copii cu dizabilitati si copii cu probleme sociale , erau vechile scoli ajutatoare , care in cazul nostru nu erau o solutie . imi aduc aminte ca invatatoare de la aceste scoli veneau la gradinita unde era Andreea si-si selectau cativa copii in functie de gradul de afectare , adica pe cei gravi , cu scutec si care nu vorbeau cu siguranta ii respingeau . Si acest lucru era posibil caci nu exista o lege care sa-i oblige sa-i ia pe acesti copii , astfel incat Andreea mea in cls intai ( la scoala privata) avea in clasa copii cu varste mult mai mari decat varsta biologica a clasei intai , si asta penru ca ani la rand au fost respinsi sau chiar daca au fost acceptati s-au intamplat ,,lucruri neplacute,, in aceste scoli ajutatoare , astfel incat parintii au fost nevoiti sa-i retraga. Toate astea s-au schimbat acum , si asta dupa anul 2005 cand noua lege a invatamantului obliga scolile normale sau speciale sa ia si ,,copiii gravi,,. Dar in ce conditii? Au aceste scoli o infirmiera care de exemplu sa schimbe un scutec unui copil? Caci , din pacate , exista copilasi care nu reusesc sa faca la toaleta nici la 7-8 ani cu toate eforturile ...Aici a aparut prima noastra problema , adica mutand copiii de la scoala unde nu aveam aceste griji ( nu mai vorbesc de mobilierul total inadecvat unui copil cu dizabilitatai si de cadrele care habar nu aveau ce inseamna autismul)pentru ca trebuie sa-i mutam in clasa a 4a sau a 5a ..aveam probleme , in primul rand cu toaleta caci femeia de serviciu zicea ca nu e platita sa-i duca , invatatoare nici atat , atunci? Nu stiau ce sa faca cu ei , vroiau sa-i invete sa scrie , dar acesti copii nu comunica , buna parte din ei , nu vorbesc defel , doamnele nu cunoasteau nici un sistem de comunicare (PECS ) nu cunosteau vreo terapie , ei insistau sa tina copilul in banca 4 ore ceea ce era imposibil in cazul copilului cu autism . In primele luni , parinti au cerut audiente la inspectoarea care raspunde de aceste scoli speciale ( cea cu pricina) au fost tinuti pe la usi si amanati si in cele din urma li s-a spus ca trebuie sa stea la scoala sa-si duca copilul la toaleta ca scoala nu e obligata sa le asigure infirmiera ..In fine a fost o intreaga lupta , ca asociatie ne-am adresat in primul rand primariei Oradea care ne plateste ( ca asistenti personali) le-am semnalat problema si ei ne-au propus o masa rotunad la care sa fie invitati reprezentatul primariei( viceprimarita) inspectoarea si cei trei directori de la scolile speciale sa gasim o solutie . Intre timp am gasit o prevedere legislativa care spune ca in cazul copiilor cu dizabilitati trebuie musai angajata o infirmiera la 6 copii . Am facut invitatiile , cat se poate de oficial , toata lumea a zis ca vine , doar inspectoarea nu a venit , anuntand in ultima clipa ca nu poate . Masa rotunda a avut loc , am spus ce aveam de spus si problema s-a rezolvat intr-un fel , adica un post de femeie de serviciu s-a transformat in post de infirmiera si astfel ca 2 ani problema a mers , acum merge din inertie . Ceea ce vreau sa-ti mai spun e ca inainte de a muta fata la aceasta scoala am mai programat 2 intalniri intre parinti si doamna inspectoare la acea scoala privata unde eram pentru ca eram destul de ingrijorati de conditiile pe care le vom gasi in scolile speciale . De doua ori , aceeasi metoda , in ultima clipa un telefon ca nu poate veni . Deci a fost convocata oficial , invitata de 3 ori in total si in ultima clipa anuleaza aceste intalniri . Stiu o mamica , de la noi din asociatie care si-a inscris copilul cu autism la o scoala step by step . Problemele nu au mers asa cum a trebuit invatatoarele nu au facut fata si i-au spus mamicii sa-si ia copilul , care deranjeaza ora , au fost eforturi mari , din partea parintilor pentru a tine copilul la acea scoala , dar nu s-a putut. In cele din urma parintii au decis sa mute copilul la o scoala speciala , pentru asta fiind nevoie de semnatura inspectoarei , care le-a reprosat parintilor ca au supraapreciat capacitatile copilului ducandu-l la scoala respectiva ( copilul facea fisele de clasa intai , cognitiv era ok , doar comportamental avea probleme) . O asemenea atitudine , de-a lungul anilor spune multe....Partea buna a lucrurilor e ca psihopedagoagele din scoli au facut cursuri despre autism (pe banii lor) ca sa ajute copiii nostrii , deci lucrurile au evoluat inspre bine , inspectoarea a ramas la fel , am ajuns sa colaboram cu oamenii de la clasa in mod direct , am facut si facem in continuare contracte de parteneriat cu scolile speciale pentyru diferite activitati care sa-i ajute pe copii...Deci Albertina , ma bucur ca in sistem exista oameni deschisi ca si tine , si la noi la Directie sunt , mai putin aceasta doamna de care ne-am lovit de-a lungul anilor , ma gandesc ca le e inca destul de greu sa acepte ca sunt si parinti implicati care vor sa ajute scoala , copilul , asa cum pot , parinti carora le pasa de calitatea educatiei din scoala , pentru ca in cazul copilului cu autism conteaza ...Ca asociatie am organizat si noi cursuri si conferinte pe tema autismului pentru ca unul din scopurile noastre e sa popularizam aceasta afectiune , incercam sa sprijinim oamenii care vin in contact direct cu copiii ....lasand la o parte inspectorii care-si pun doar semnatura pe acte.

In concluzie , ca am lungit-o mult :scratch: , ne-am adresat la acesta masa rotunda in urma careia s-a facut un memoriu inspectoratului scolar , cu problema infirmierelor , si cu problema calitatii educatiei , mai exact a pregatirii cadrelor . Ni s-a raspuns ca o sa incerce sa rezolve problema , asta daca se va aproba modificarea organigramei de catre Consiliul Judetean , iar problema pregatirii cadrelor....ele au fost nevoite sa se scoleasca pe banii lor , altfel acesti copii deveneau imposibil de controlat . In ultimii ani s-au schimbat multe in sensul acesta , cel putin in scolile de la noi , colaboram bine cu cadrele , mai sunt unele probleme , dar asta e..important e ca au evoluat lucrurile inspre bine. De asemenea in urma conferintei internationale pe care asociatia noastra a organizat-o la Oradea , unde au participat psihopedagogi , psihologi , medici , precum si profesori de la universitatea din Gent , Belgia , am trimis concluziile noastre ministerului invatamantului si Ministerului sanatatii , cum ca acesti copii au nevoie de programa scolara separata intrucat autismul este o dizabilitate...speciala.Tot in urma acestei conferinte o psihopedagoaga de la noi din scoala , va merge la specializare in Belgia ( pe diagnoza) , asta cu sprijinul asociatie noastre , adica...nu stam deoparte, chiar ne implicam!
Sus In jos
http://www.autismbihor.ro
albertina




Mesaje : 19
Data de inscriere : 01/10/2010

Sa vorbim despre gradinita Empty
MesajSubiect: Re: Sa vorbim despre gradinita   Sa vorbim despre gradinita I_icon_minitimeSam 2 Oct 2010 - 23:26

sunt foarte impresionata de implicarea voastra, la noi in buzau nu stiu sa existe o astfel de asociatie, sau daca exista eu nu am auzit sa desfasoare o activitate in acest sens. m-as bucura daca ar exista si la noi o asociatie non-guvernamentala care sa sustina drepturile la educatie si integrare a copiiilor cu autism. din pacate, sistemul nostru de asistenta sociala, in loc se inflorească, da inapoi, asta si datorita lipsei de interes a celor care "detin puterea" care nu aloca destule fonduri, atat pentru modernizarea centrelor si scolilor, cat si pentru perfectionarea personalului specializat.imi pare rau, ca v-ati lovit de atatea probleme, nu e usor sa fi parintele unui copil cu autism, trebuie sa ai o putere fantastica.
Sus In jos
gabi.b
Admin
gabi.b


Mesaje : 1246
Data nasterii : 14/10/1969
Data de inscriere : 30/07/2010
Varsta : 54
Localizare : ORADEA

Sa vorbim despre gradinita Empty
MesajSubiect: Re: Sa vorbim despre gradinita   Sa vorbim despre gradinita I_icon_minitimeDum 3 Oct 2010 - 0:13

Asa- cum citesti pe aici , sunt probleme mari la integrarea in gradinita si scoala . Nu neg ca exista , din fericire , persoane care vor sa ajute sa sprijine , sa se implice...Tocmai dion aceasta frustrare am luat noi fiinta ...inceput timid cu pasi mici , dar rezultate sunt Aici poti citi despre noi



https://autism.forumgratuit.ro/legiasociatiicentre-de-diagnostic-f6/asociatia-sos-autism-bihor-t27.htm

P.S. Inca ceva , unul din primele parteneriate l-am incheiat cu DGASPC Bihor , deci exista oameni care ne-au intins mana chiar si acolo... :D
Sus In jos
http://www.autismbihor.ro
angela

angela


Mesaje : 485
Data de inscriere : 01/08/2010

Sa vorbim despre gradinita Empty
MesajSubiect: Re: Sa vorbim despre gradinita   Sa vorbim despre gradinita I_icon_minitimeDum 3 Oct 2010 - 2:57

albertina,primul lucru care l-am discutat cu mamicile cu care m-am intalnit la buzau era sa puna bazele unei asociatii
m-am oferit sa le ajut cu actele necesare si cu indrumare
raspunsul a fost ca nu au nici una vreme sa se ocupe de atata birocratie si daca ar fii cineva care sa faca asta ele se inscriu in asociatie
in total la un medic din bucuresti sunt inscrisi in jur de 30 de familii cu copii autisti
iar cineva ca tine ar putea lua legatura cu iei sa-i contactezi si poate gasesti pe cineva care ar putea pune bazele unei asociatii
Sus In jos
Continut sponsorizat





Sa vorbim despre gradinita Empty
MesajSubiect: Re: Sa vorbim despre gradinita   Sa vorbim despre gradinita I_icon_minitime

Sus In jos
 
Sa vorbim despre gradinita
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Sa vorbim despre ..gradinita , scoala si integrare
» CU AUTISMUL LA GRADINITA
» GRADINITE-SCOLI
» Cu autismul la gradinita – curs gratuit pentru educatori
» Autismul la gradinita – Cursuri gratuite de informare pentru educatori

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Copii cu autism  :: Sa ne cunoastem. :: Jurnalul unui parinte. :: Diverse.-
Mergi direct la: