Copii cu autism
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Copii cu autism

FORUM INFORMATIONAL PENTRU RECUPERAREA COPIILOR CU AUTISM

AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

despre Risaturn si Tonotil

In jos 
4 participanți
AutorMesaj
Nina

Data nasterii : 01/04/1968
Data de inscriere : 25/08/2010
Varsta : 56
Localizare : Arad (Lipova)

despre Risaturn si Tonotil Empty
MesajSubiect: despre Risaturn si Tonotil   despre Risaturn si Tonotil I_icon_minitimeVin 4 Mar 2011 - 7:52

Despre RISATARUN ati auzit ceva de bine, de rau? Acela contine DEANOL!
Florinel a luat de 2 ori (si a fost mult mai cooperant si mai atent) si mai avem pentru mai multe ture dar cat luam homeopate nu le combinam. [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sus In jos
gabi.b
Admin
gabi.b

Data nasterii : 14/10/1969
Data de inscriere : 30/07/2010
Varsta : 55
Localizare : ORADEA

MesajSubiect: Re: despre Risaturn si Tonotil   despre Risaturn si Tonotil I_icon_minitimeVin 4 Mar 2011 - 8:04

Sunt mamici care n-au avut experiente bune cu el [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sus In jos
http://www.autismbihor.ro
Nina

Data nasterii : 01/04/1968
Data de inscriere : 25/08/2010
Varsta : 56
Localizare : Arad (Lipova)

MesajSubiect: despre Risaturn   despre Risaturn si Tonotil I_icon_minitimeSam 5 Mar 2011 - 9:38

OK Gabi. Deja m-ai facut curioasa si m-ai pus pe ganduri!
Te pup [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sus In jos
gabi.b
Admin
gabi.b

MesajSubiect: Re: despre Risaturn si Tonotil   despre Risaturn si Tonotil I_icon_minitimeDum 6 Mar 2011 - 4:55

Ce este RISATARUN ? Acest medicament face parte dintr-o alta grupa decat CONCERTA ,RITALIN... Cititi cu atentie ce scrie mai jos , este parerea unui medic neuro-psihiatru , Otilia Secara .

RISATARUM = dimetil - amino - etanol

Echivalent: Acumen, Atrol, Bimanol,
Cervoxan, Deaner, Diforene, Dimethaen, dimethylaminoethanol, Elevan,
Pabenol, Paxanol, Risatarun,Tonibral, Varesal.

Unele suplimente de dieta contin DMAE; forma specificata: DMAE bitartrate.

DMAE tartrat administrat per os (Risatarum) produce stimulare mintala
usoara. La doze de 20 mg/ zi se observa crestere treptata a tonuslui
muscular, intensificarea / aparitia crizelor convulsive la indivizii
susceptibili, contractii musculare spontane. Doze mari produc insomnie,
dureri de cap surde, tensiune musculara (gat, umeri, picioare). La
persoane cu tulburare bipolara (maniaco-depresiva) accentueaza
severitatea depresiei.

A fost testat pentru terapia diverselor boli asociate deficitului de acetilcolina. NU se inregistreaza ameliorari in: diskinezia tardiva, Alzheimer, disfunctii cognitive. Undele studii indica o sporire a capacitatii de concentrare.

Este contraindicat in sarcina, alaptare, tratamentul persoanelor cu simptomatologie psihotica si convulsii.

Efecte adverse numeroase: cardiovasculare, neurologice, de tip
cholinergic (secretii nazale, orale, dispnee, insuficienta
respiratorie). Deprima sistemul imunitar.

TONOTIL = aminoacizi esentiali + vitamina B12.

fosfotreonina 20 mg, l-glutamine 75
mg, hidroxocobalamina 500 mcg; (în fiola sub forma de solutie):
l-fosfoserina 60 mg, l-arginina HCl 150 mg, sorbitol pulbere 4,5 g.

- regleaza metabolismul celular, actiune detoxifianta - previne acumularea de amoniac în celula nervoasa.

- are actiune regenerativa - anabolizant proteic, catabolizant lipidic,
creste sinteza acidului nicotinic si de Acetilcolina, GABA si de
Serotonina.

- regleaza balanta potasiului în organism

- retine sodiul în organism.

Permite cresterea in conditiile unei diete deficitare calitativ. Creste
rezistenta musculara la efort, creste secretia bilei, creste viteza
tranzitului intestinal.

Este considerat un supliment alimentar. Nu se precizeaza efecte adverse cunoscute.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
gabi.b
Admin
gabi.b

MesajSubiect: Re: despre Risaturn si Tonotil   despre Risaturn si Tonotil I_icon_minitimeDum 6 Mar 2011 - 4:57

Eu am incercat Tonotilul , care e un stimulent cerebral si la Andreea i-am putut da o fiola la doua zile , pentru ca o agita . Poate merge mai bine la copiii mai linistiti...Risatarun nu am incercat e mai vechi , stiam de el de vreo 12 ani , citisem undeva ca in unele tari s-a scos de pe piata , dar asa nu pot spune ca e asa ...
Sus In jos
ion george

Data nasterii : 19/08/1974
Data de inscriere : 01/04/2011
Varsta : 50
Localizare : pitesti

MesajSubiect: Re: despre Risaturn si Tonotil   despre Risaturn si Tonotil I_icon_minitimeVin 8 Apr 2011 - 3:34

unde se mai gaseste risatarun, daca stie cineva , sau daca se poate inlocui cu vreun medicament cu aceleasi efecte?
Sus In jos
gabi.b
Admin
gabi.b

MesajSubiect: Re: despre Risaturn si Tonotil   despre Risaturn si Tonotil I_icon_minitimeVin 8 Apr 2011 - 4:37

Risatarunul este un medicament care stimuleaza functia cerebrala , e un psihoenergetic...Tonotilul , ar avea acelasi efect de stimulare , desi sunt doua medicamente diferite . Unor copii , care si asa sunt agitati , nu le face prea bine agitandu-i si mai tare , de exemplu (eu nu am folosit Risatarun) , eu am putut sa-i dau fiicei mele doar o fiola de Tonotil la 2 zile caci , una pe zi era foarte mult si o agita ..., in acelasi timp exista copii carora le face bine , depinde...Nu stiu daca Risatarunul il gasesti in Romania , in comert , dar Tonotil , gasesti cu siguranta .
Sus In jos
catiaro

Data de inscriere : 08/04/2011

MesajSubiect: Re: despre Risaturn si Tonotil   despre Risaturn si Tonotil I_icon_minitimeVin 8 Apr 2011 - 9:38

ion george a scris:
unde se mai gaseste risatarun, daca stie cineva , sau daca se poate inlocui cu vreun medicament cu aceleasi efecte?

Acest medicament se produce in Germania insa , din cate stiu eu, nu se mai fabrica de cateva luni. Eu i-am dat baietelului meu Risatarun, la sfatul medicului psihiatru, timp de un an. In plan cognitiv sunt progrese mari, insa tot in aceasta perioada am intensificat terapia de specialitate, am inceput sa fiu mai atenta la alimentatia lui, i-am facut regulat schema de vitamine. Cred ca si acest medicament a contribuit , dar nu stiu cat. In aceasta perioada au aparut problemele comportamentale, si , de asemeni, nu pot spune daca ele sunt cauzate in principal de Risatarun sau de cauze cumulate.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: despre Risaturn si Tonotil   despre Risaturn si Tonotil I_icon_minitime

Sus In jos

despre Risaturn si Tonotil
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» despre tonotil
» ce parere aveti de Tonotil?
» DESPRE RISPOLEPT
» Despre Acatiste.
» despre Sf.Maslu

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum