Copii cu autism
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Copii cu autism

FORUM INFORMATIONAL PENTRU RECUPERAREA COPIILOR CU AUTISM

AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

Am nevoie de o parere

In jos 
+6
iulia
ani
alessya
oprescu marian eugen
gabi.b
Anna84
10 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2
AutorMesaj
Anna84

Data de inscriere : 23/04/2012

Am nevoie de o parere - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Am nevoie de o parere   Am nevoie de o parere - Pagina 2 I_icon_minitimeMar 22 Mai 2012 - 9:52

Lhea, nu-l pot incadra la sindrom Asperger, chiar nu mai stiu. cum e cu ecolalia? cand ar trebui sa dispara de tot? Stefan vorbeste spontan dar si ecolalic. sunt total dezorientata...
Sus In jos
ani

ani

Data nasterii : 28/02/1981
Data de inscriere : 01/08/2010
Varsta : 43
Localizare : bucuresti

MesajSubiect: Re: Am nevoie de o parere   Am nevoie de o parere - Pagina 2 I_icon_minitimeMar 22 Mai 2012 - 10:24

Iubita calmeaza-te ca o iei razna! Bucura-te de copilul tau,ca e bine! Se va corecta in timp cele doua..semne, tu corecteaza-l cand vorbeste aiurea, explica-i ca nu trebuie sa repete, copii sunt ff receptivi, chiar daca ni se pare noua ca ei nu pricep. Vorba lui Lhea ''iti faci griji cu un copil asa inteligent?''. Al meu nu vorbeste, inca e in pampers la 7 ani, e in lumea lui, dar el e fericit; eu si alte mamici avem copii cu autism, grav, dar am invatat sa ne bucuram de ei asa cum sunt, asta in conditiile in care ei vor depinde complet de noi intreaga viata. Pentru unele din noi e un vis ca ei sa ajunga sa-si cumpere singuri o paine, dar ne luptam pt visul asta atat de neinsemnat pt altii.
Am trei sfaturi pt tine: 1.calmeaza-te!(!!!), 2.bucura-te de copilul tau! si 3.invata-l ce crezi ca trebuie sa invete, asculta-ti instinctul de mama!

Sanatate va doresc si multa liniste!
Sus In jos
Anna84

Data de inscriere : 23/04/2012

MesajSubiect: Re: Am nevoie de o parere   Am nevoie de o parere - Pagina 2 I_icon_minitimeMier 23 Mai 2012 - 0:36

ani, iti multumesc pt. cuvintele de incurajare. ai dreptate, pt. mamele care au copii cu autism grav, cea mai mica realizare e un motiv de bucurie si de speranta. incerc sa ma linistesc si sa gandesc pozitiv, sotul meu imi spune ca si daca ar avea elemente de autism, trebuie sa fiu multumita ca nu e grav, ca vorbeste, e receptiv, intelege ce-i spunem...am inceput sa-l corectez cand spune vrei apa, si imediat il aud: vreau apa! asta e un semn bun, stie ce vreau de la el. si eu va doresc tot binele din lume, tuturor parintilor care lupta pt. copiii lor si tuturor puiutilor. sa ne dea Dumnezeu sanatate si putere sa-i crestem! Am nevoie de o parere - Pagina 2 800181
Sus In jos
dorut

Data de inscriere : 12/11/2012

MesajSubiect: Re: Am nevoie de o parere   Am nevoie de o parere - Pagina 2 I_icon_minitimeLun 12 Noi 2012 - 5:42

Buna Anna84, am citit cu interes postarile tale si as vrea, daca ai timp, sa mai postezi despre evolutia baietelului tau. Si eu am un baiat de 2 ani, din pacate la noi diagnosticul este de TSA. El vorbeste destul de bine, dar vorbeste si ecolalic si foloseste pers. a III-a si a II-a cand se adreseaza cuiva sau vorbeste despre el (vrei apa, "X" vrea apa).
Sus In jos
Anna1984

Data de inscriere : 12/11/2012

MesajSubiect: Re: Am nevoie de o parere   Am nevoie de o parere - Pagina 2 I_icon_minitimeLun 12 Noi 2012 - 5:55

dorut, imi pare rau ca aveti deja diagnosticul dat. poate nu e batut in cuie, la 2 ani si copilul meu confunda persoanele, vrei apa, si repeta dupa noi. repetatul nu e problema daca nu e mecanic, copiii mici invata sa vorbeasca repetand dupa noi. acum, la 2 ani jumate nu mai avem probleme: spune corect: vreau apa, vreau sa ne jucam, vreau sa merg afara. foloseste pronumele eu in vorbire: eu am facut galagie, eu am stricat masina, eu am construit o macara. eu l-am corectat la inceput si apoi totul a venit de la sine, a vorbit doar la forma corecta, acum pune intrebari: unde pleci? ai fost la magazin? de ce ai stins becul? incearca sa-l corectezi pe micutul tau, poate nu e TSA si reusiti sa treceti de faza asta, noi am fost norocosi dar recunosc ca am fost stresata cateva luni pana a inceput sa vorbeasca corect. doctorita mi-a zis din start ca se pune problema unui diagnostic daca la 2 ani jumate 3 ani aceste lucruri persista. daca ele se corecteaza si copilul evolueaza normal atunci putem sta linistiti. ce altceva mai face micutul tau? interactioneaza cu copiii? are joc simbolic? stefan le da de mancare la toate jucariile, le pune sa doarma, le face baie, vorbeste la telefon cu verisorii lui, e foarte receptiv. si inainte era dezeghetat dar schimbarea de la 2 ani la 2 ani jumate e uimitoare. daca te mai pot ajuta cu ceva sa nu eziti sa ma intrebi. multa sanatate!
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Am nevoie de o parere   Am nevoie de o parere - Pagina 2 I_icon_minitime

Sus In jos

Am nevoie de o parere
Sus 
Pagina 2 din 2Mergi la pagina : Înapoi  1, 2
 Subiecte similare
-
» am nevoie de un sfat
» Fetelor din Bucuresti,am nevoie de indrumare.
» echolalie, o parere, va rog
» Atentie la CONCERTA , RITALIN....
» vreau o parere

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Copii cu autism  :: Sa ne cunoastem. :: Jurnalul copilului meu. :: Intrebari necesare pentru copil.-
Mergi direct la: