|
| Ce parere aveti? Discriminare sau rea vointa? | |
| | Autor | Mesaj |
---|
alessya
Mesaje : 64 Data nasterii : 19/05/1986 Data de inscriere : 23/10/2011 Varsta : 38 Localizare : Ploiesti
| Subiect: Ce parere aveti? Discriminare sau rea vointa? Mier 16 Mai 2012 - 22:51 | |
| Ieri am ramas dezamagita de atitudinea unor parinti de copii normali.....Dupa cum stiti s-a facut repartizarea la scoli si in primele categorii au fost trecuti copiii cu handicap. La o scoala unde am invatat si eu au fost repartizati 5 copii cu autism. Chiar daca fiecare au insotitor, parintii ceilalti (multi dintre ei nici nu apartin de scoala resp) au facut memoriu (sper sa nu zic gresit, din cate am inteles ar fi ajuns pana la minister, sper sa nu ma insel) ca de ce sa ocupe locurile copiilor normali. Unii dintre parinti (nu stiu daca au scris si in acest memoriu) au afirmat ceva de genul "Ce sa caute ei aici? Copii astia abia vorbesc, avem scoala speciala sa se duca acolo,ce sa caute intr-o scoala normala cand nu fac fata si sa ne ocupe locurile"....imi pare rau ca nu am fost prezenta la discutii, dar sunt total dezamagita ca multi habar nu au ce inseamna un copil autist si fac asa diferente...oare "autistii" nu sunt tot copii? Daca ar fi fost in locul nostru la fel ar fi gandit? | |
| | | gabi.b Admin
Mesaje : 1246 Data nasterii : 14/10/1969 Data de inscriere : 30/07/2010 Varsta : 55 Localizare : ORADEA
| Subiect: Re: Ce parere aveti? Discriminare sau rea vointa? Mier 16 Mai 2012 - 23:00 | |
| off Doamne asa e , copiii sunt priviti ca niste ciudatenii, poate dupa ce isi vor da drumul la lectii o sa-si schimbe parerile, asa cum se mai intampla in cazuri fericite. Sunt si cazuri disperate cand parintii copiilor din clasa au facut front comun si au cerut mutarea copilului cu autism de la ei din clasa.... | |
| | | nico_g
Mesaje : 536 Data nasterii : 29/05/1972 Data de inscriere : 08/08/2010 Varsta : 52
| Subiect: Re: Ce parere aveti? Discriminare sau rea vointa? Joi 17 Mai 2012 - 2:18 | |
| Exact azi am asistat la ceva asemănător, în clasă la copilul meu: este unul mai agresiv care bate toţi copiii care îi ies în cale (de altfel copil aşa zis "normal", cu rezultate bune la şcoală, dar prost educat şi cu părinţi care sunt convinşi că băiatul lor e foarte cuminte, deştept, extraordinar şi ceilalţi doar îl invidiază) şi dimineaţă, până să vină învăţătoarea, mamele s-au coalizat împotriva lui şi aproape să îl bată, comentând între ele că sigur nu e nornal la cap, "doar sunt şi şcoli de handicapaţi şi e normal ca cine nu-i normal, să meargă acolo, ce să caute printre copii normali? Fiecare la locul lui!!!" Eu una m-am simtit foarte prost, mă gândeam oare ce spun şi de copilul meu? Poate-s paranoică... Aşa, în aparenţă, nu par să aibă ceva împotriva noastră, dar... Probabil îl tolerează pentru că e cuminte, nu deranjează pe nimeni, nu am pretenţii să fie favorizat în vreun fel, ajutat în mod deosebit... Dar e greu, tare greu să fii acceptat cu şanse egale! | |
| | | cocochannel
Mesaje : 30 Data nasterii : 04/10/1974 Data de inscriere : 03/10/2012 Varsta : 50 Localizare : Bacau
| Subiect: Re: Ce parere aveti? Discriminare sau rea vointa? Lun 15 Oct 2012 - 4:09 | |
| Nu vad cu ce i-ar deranja pe ceilalti copii "normali" prezenta unor copii cu probleme? Parintii aceia dau dovada de multa rautate si nu empatizeaza cu ceilalti. Adevarat, daca copilul lor ar fi fost in locul celui impotriva caruia au facut memoriul si ei in locul parintilor lui?...nu vad decat rautate in atitudinea lor...Poate sunt prea "extremista", dar pe mine povestea asta ma duce cu gandul la ideile lui Hitler-care stim ce-a facut, (preluate de la Friedrich Nietzsche) vizavi de "supraom". Cel bun, cel sanatos, cel destept, care sa inrobeasca sau sa extermine pe cel mai slab sau "inferior"decat el. Nu pot spune decat ca din pacate "somnul ratiunii naste monstri". Asta chiar nu-mi amintesc cine a spus-o, dar mare dreptate avea! | |
| | | iulia
Mesaje : 506 Data nasterii : 10/07/1967 Data de inscriere : 20/09/2010 Varsta : 57 Localizare : ORADEA
| Subiect: Re: Ce parere aveti? Discriminare sau rea vointa? Lun 15 Oct 2012 - 6:40 | |
| Fetelor hai sa fim sincere, copii nostrii cu autism sunt diferiti de ceilalti si inca serios de mult, asta nu inseamna sa fie marginalizati, dar nici sa ocupe locurile copiilor tipici nu mi se pare corect. Stiu ca pare socat sa auziti asta chiar din partea unei mamici cu copil autist, dar au si ei ceva dreptate, chit ca pare rautacios. Parintii ceilalti nu stiu ce inseamna autismul, fiti sigure de asta, ei stiu doar ca exista scoli speciale pentru copii speciali cum sunt ai nostrii....Ei nu stiu ca pentru unii copii autisti (putini din pacate) tocmai integrarea intre celalti copii pot sa-i ajute enorm. Mi se pare aberant sistemul idiot care ne pune in aceste situatii absolut tampite. Sistemul actual de invatamant cu programa lor cu tot, si cu cadre nepregatite nici pentru copi tipici d'apoi pentru ai nostrii nu permite o integrare reala a lor, dupa parerea mea personala. E ciudat sa fie locuri limitate pentru copii tipici la scoli tipice (care nu au ce cauta in scolile speciale, scuzati-ma). Nu li se explica cadelor didatice, parintilor si copiilor ce e cu copii astia, ca nu prea au fost prin scoli tipice asemenea copii, acum au ajuns sa fie mai multi, si parintii sa doreasca integrarea in scoala de masa cu insotitori..... | |
| | | angela
| Subiect: Re: Ce parere aveti? Discriminare sau rea vointa? Lun 15 Oct 2012 - 9:01 | |
| pt asa ceva cand am hotarat sa fac o conferinta in oras cu tema integrararea copiilor cu autism in gradinite pt ca la aceea data ma confruntam cu gradinitele, am incheiat un parteneriat cu inspectoratul scolar la care le cererea din fiecare gradinita din oras sa ne trimita cate 2 educatori pt a putea fii informatii despre acesti copii nu va spun cate intrebari au fost, cei drept unele chiar aberante dar mi-am dat seama ca habar nu au despre acest subiect la sfarsitul conferintei erau chiar multumiti de informatiile dobandite si le-am impartit si brosurii care sa le duca la colegele lor sunt de acord cu iulia, de altfel o mamica cu capul pe umerii pe care o salut si o respect | |
| | | ani
Mesaje : 703 Data nasterii : 28/02/1981 Data de inscriere : 01/08/2010 Varsta : 43 Localizare : bucuresti
| Subiect: Re: Ce parere aveti? Discriminare sau rea vointa? Lun 15 Oct 2012 - 10:52 | |
| Cristina mea este grupa pregatitoare la scoala normala. In clasa are un coleg care se vede clar ca are ceva probleme medicale (ca si mamica de altfel). In primele saptamani pustiul isi facuse o pasiune in a-i colora pe ceilalti copii cu carioca pe camasa alba. Rand pe rand parintii s-au revoltat si au cerut doamnei separarea lui de restul copiilor, majoritatea spunand ''exista scoli speciale pt copii ca el''. Din douazeci de parinti am fost singura care am spus ca ar fi bine sa il integreze in grup, m-a durut enorm revolta lor. Noroc ca doamna este f pregatita, am vazut copil cu autism integrat in scoala dansa, fiindu-i invatatoare 4 ani, deci stie clar cum sa lucreze cu copii, si a refuzat categoric sa marginalizeze acest copil. Depinde mult si cat sunt educatorii/invatatorii/profesorii sunt deschisi sa invete si sa se ocupe de astfel de copii. Se poate daca se si vrea. Apropo...carioca iese daca dati cu fixativ pe portiunea colorata, lasati putin sa actioneze apoi spalati cu detergent. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Ce parere aveti? Discriminare sau rea vointa? | |
| |
| | | | Ce parere aveti? Discriminare sau rea vointa? | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |