Am gasit articolul urmator si am constatat ca fara sa stiu aceste lucruri eu ii dadusem deja aceste probiotice Roxanei.Acum ca stiu cat sunt de importante am sa incep din nou
Cititi si voi si poate facem schimb de pareri.
Bacteriile probiotice în autism
Autiºtii au ºi probleme digestive ca meteorism abdominal (balonare), dureri de burtã ºi diaree. Acestea se datoreazã unui numãr mare de bacterii rele în intestinul acestor pacienþi, bacterii cunoscute sub numele de Clostridii. Diminuarea numãrului microorganismelor în intestinul autiºtilor diminueazã anumite simptome asociate autismului.
Studii comparative realizate între loturi de copii cu autism care au primit în alimente bacterii probiotice numite Lactobacillus 299v ºi cei care au primit produse placebo au arãtat avantajele alimentaþiei nutraceutice pentru tratamentul autismului. Alimentaþia funcþionalã a îmbunãtãþit dezvoltarea histologicã a peretelui intestinal ºi a acþionat favorabil asupra pH-ului (a scãzut aciditatea) din tubul digestiv, ceea ce a ajutat considerabil în lupta împotriva infecþiei intestinale. Bacteriile probiotice au rezistat zile la rând în intestin ºi nu s-au asociat cu nici o problemã de sãnãtate.
Efectul probiotic al unor bacterii este folosit ca adjuvant ºi în tratamentul altor boli. În Suedia, de exemplu, probioticele se recomandã de obicei dupã intervenþiile chirurgicale pentru creºterea imunitãþii ºi refacerea florei intestinale modificatã de administrarea antibioticelor. De asemenea astfel de microorganisme sunt folosite ca adjuvant în tratarea colitelor, colonului iritabil, diareei, cancerului intestinal ºi sunt în curs de desfãºurare studii privind efectele benefice ale probioticelor în tratamentul altor boli.
Bacteriile probiotice
Termenul probiotic a început sã fie folosit în jurul anilor 90, dar a depãºit cu greutate sfera limbajului tehnic. Acest cuvânt se referã la folosirea microorganismelor într-un mod pozitiv astfel încât sã se obþinã beneficii pentru sãnãtate. Bacteriile probiotice sunt consumate mai ales în alimente special gândite pentru acþiuni de însãnãtoºire, aºa-numitele alimente nutraceutice, alimente funcþionale sau alimente cu utilizare specificã în sãnãtate (FoSHUs - Foods for Specified Health Uses). Un exemplu îl reprezintã consumul de bacterii vii din iaurt pentru îmbunãtãþirea florei intestinale ºi ajutarea digestiei. Astfel de colonii bacteriene inofensive pot fi introduse în diferite medii pentru a disponibiliza resurse variate ºi a preveni dezavantajele înmulþirii unui singur tip de bacterii dãunãtoare, tehnicã numitã excludere competitivã. O propunere recentã se referã la menþinerea unei danturi sãnãtoase populând cavitatea bucalã cu bacterii inofensive care previn dezvoltarea bacteriilor producãtoare de carii. O tehnicã similarã a fost utilizatã în fermele piscicole pentru a preveni îmbolnãvirea peºtilor de cãtre bacterii.
Termenul probiotic nu este în totalitate nou. El a fost utilizat o vreme sub forma învechitã de prebiotic .
Intestinul uman conþine în jur de 100 de specii diferite de bacterii, între care ºi bacterii benefice procesului de digestie, cum ar fi Lactobacillus ºi Bifidobacterium. Aceste specii îndeplinesc ºi alte roluri în favoarea organismului, cum ar fi creºterea imunitãþii ºi lupta împotriva bacteriilor patogene (care induc boli). Efectul creºterii numãrului microorganismelor probiotice la nivel intestinal în unele colite (boli inflamatorii intestinale) pare sã fie similar celui al inactivãrii bolii prin folosirea radiaþiilor gamma. De asemenea, efectul acestor microbi pe sistemul imun s-a dovedit experimental cã este asemãnãtor utilizãrii oligonucleotidelor imunostimulatorii (molecule sintetice de ADN) care cresc capacitatea de apãrare a organismului sau creºterii imunitãþii obþinute prin diverse substanþe injectate sau administrate oral.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Postat de Simina